Profiel
Roglic mist beste benen en volgt zichzelf niet op in Luik-Bastenaken-Luik

Roglic mist beste benen en volgt zichzelf niet op in Luik-Bastenaken-Luik

Primoz Roglic heeft zijn overwinning van vorig jaar in Luik-Bastenaken-Luik niet kunnen herhalen. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma schoot in de finale tekort voor een topnotering en kwam in de groep die sprintte voor de ereplaatsen over de streep.

Op de op- en afgaande wegen in de Ardennen kreeg een vluchtersgroep van zeven een ruime voorsprong van het peloton. Team Jumbo-Visma nam met Christoph Pfingsten mede het initiatief in de achtervolging. Op de befaamde Cote de la Redoute brak de koers echt open en Roglic en Jonas Vingegaard mengden zich in de debatten. Vingegaard schoof nog bij een aantal aanvallen sterk mee, maar kon op de Roche-Aux-Facons de groep der favorieten niet meer volgen.

"Ik kon de beste renners in koers niet volgen."

Primoz Roglic

Ook Roglic had het lastig op de steile slotbeklimming. “Ik had niet mijn beste benen in de finale. Ik kon de beste renners in koers niet volgen. Natuurlijk probeer je altijd met de eersten mee te gaan, maar dat zat er vandaag niet in. De openingsfase was door de kopwind vrij traag, maar op het einde ontplofte het volledig. Dat voelde ik ook wel.”


Ploegleider Frans Maassen zag in de laatste klassieker van het voorjaar een enigszins verrassend koersverloop. “We hadden gehoopt met de eerste groep mee te kunnen gaan. Helaas moesten we vandaag een keertje passen. Primoz zat redelijk goed gepositioneerd, maar had geen wonderbenen. Jonas reed ook weer sterk van voren. Bovendien kan onze jonge Deen hier alleen maar van leren. Al met al hebben we een prachtige eerste helft van het seizoen gedraaid", doelend op onder meer de overwinningen van Wout van Aert in Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race en de eindzege van Roglic in de Ronde van het Baskenland.

 / 

Gerelateerde updates