Shop
Roglic loopt bijna minuut in op Vueltaleider Evenepoel

Roglic loopt bijna minuut in op Vueltaleider Evenepoel

Primoz Roglic heeft in de veertiende etappe van de Vuelta a España tijd goedgemaakt op klassementsleider Remco Evenepoel door op de slotklim weg te rijden uit de groep met klassementsrenners. De Sloveen van Team Jumbo-Visma behaalde de derde plek in de daguitslag.

Na een snelle openingsfase kreeg een kopgroep een voorsprong van maximaal vier minuten. In een eveneens snelle slotfase slonk de voorsprong van de vluchters snel, nadat onder andere Robert Gesink en Chris Harper zich namens de Nederlandse ploeg inspanden op kop van het peloton. Na het werk van zijn ploeggenoten was het de beurt aan Roglic, die demarreerde uit de flink uitgedunde groep. Alleen vluchter Richard Carapaz wist uit de greep van Roglic en Miguel Angel Lopez te blijven. Ten opzichte van de rodetruidrager won de drievoudig Vueltawinnaar 52 seconden terug.

Roglic hoopt ook de komende dagen tijd goed te maken in het algemeen klassement. “Het was een mooie dag voor ons. Soms verlies je tijd, soms win je tijd. Vandaag ben ik het die tijd wint. Hopelijk kan ik deze trend doorzetten, want ik begin me steeds beter te voelen. Mijn ploeggenoten hebben ontzettend goed werk geleverd en ik ben blij een onderdeel van dit team te zijn. Madrid is nog ver en we moeten blijven vechten.”

Harper bleef tot diep in de finale tempo maken. De Australiër kijkt terug op een goede rit en is blij met zijn eigen bijdrage in de knappe prestatie van zijn kopman. “Primoz vroeg ons om de finale hard te maken. Het was aan mij om een strak tempo te rijden op de slotklim. Het is motiverend voor iedereen om te zien dat Primoz sterker wordt. Het hele team gelooft in hem.”

Ploegleider Grischa Niermann had vooraf niet verwacht vandaag tijd goed te maken ten opzichte van de klassementsleider. “Het is heel mooi meegenomen dat we tijd hebben gepakt. Ik heb onderweg een erg sterke ploeg gezien. Primoz reed daarna een knap slotstuk. Ik kijk uit naar de dag van morgen, want in mijn ogen is dat de koninginnenrit. Primoz heeft nog steeds een flinke achterstand, maar we zijn strijdvaardig en dat is mooi om te zien.”

Gerelateerde updates