Roglic legt beslag op derde plek in tijdrit Parijs-Nice

Roglic legt beslag op derde plek in tijdrit Parijs-Nice

Primoz Roglic is in de derde etappe van Parijs-Nice als derde geëindigd. De Sloveen kwam in de rit tegen de klok slechts zes seconden tekort voor de ritzege.

Dankzij zijn sterke tijdrit klom Roglic naar de derde plek in het algemeen klassement. Ook Steven Kruijswijk reed een sterke tijdrit en eindigde net buiten de top tien op de elfde plek.

"Je wil natuurlijk altijd winnen, maar ik ben zeker blij met prestatie van vandaag."

Primoz Roglic

Voor de Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma was dit de eerste tijdrit van het seizoen. “Tijdritten zijn altijd een uitdaging. Ik leer altijd weer iets nieuws en ik vind het fijn dat ik al zo vroeg in het seizoen er eentje heb kunnen rijden. De tempowisselingen die nodig waren op het parcours van vandaag passen goed bij mij. Natuurlijk wil je altijd de etappe winnen, maar ik ben tevreden met het resultaat. Ik heb gedaan wat ik kon en kijk alweer uit naar de etappes die komen gaan.”

Ploegleider Frans Maassen kijkt met een goed gevoel terug op de prestatie van zijn kopman. “Het was misschien niet de allerbeste tijdrit van Primoz, maar we zijn dik tevreden. Hij reed vandaag een heel degelijke tijdrit en doet goede zaken met het oog op het algemeen klassement.”

 / 

Gerelateerde updates