Shop
Roglic komt hectische finale in derde Giro-rit veilig door

Roglic komt hectische finale in derde Giro-rit veilig door

Primoz Roglic heeft de verraderlijke finale van de derde etappe in de Giro d’Italia tot een goed einde gebracht. Na twee klimmetjes en een spekgladde afdaling in regenachtige omstandigheden sprintte hij naar de zevende plaats. Michael Matthews pakte de zege.

De rit over 213 kilometer kende een rustige aanloop met twee vluchters die lange tijd aan de leiding mochten rijden. Team Jumbo-Visma maakte zich niet al te druk en zorgde er voor dat kopman Roglic altijd in de voorste gelederen van het peloton zat.

Pas in de heuvelachtige finale richting Melfi brak de koers open. Op de twee gecategoriseerde klimmetjes maakte een aantal ploegen tempo, waardoor er in de regen veel renners moesten lossen. Roglic reed op de heuvels en in de afdalingen attent van voren en werd door zijn teamgenoten naar de ietwat oplopende finish geloodst.

De Sloveen, die nu derde in het klassement staat, was dankbaar voor het werk van zijn ploegmaats. “Het was belangrijk om heelhuids aan de streep te komen”, zegt Roglic. “We hebben wel geprobeerd om een goed resultaat te rijden, maar dat was niet de topprioriteit. Als de mogelijkheden er waren geweest, wilden we daarop inspelen. Maar door alle hectiek is het vooral goed dat we uit de problemen zijn gebleven.”

"We finishen op een goede manier, want Primoz is heelhuids aan de meet gekomen."

Ploegleider Marc Reef

Ploegleider Marc Reef: “Ik ben wel opgelucht, want het was de laatste vijftig kilometer behoorlijk technisch en door de regen waren de wegen ook spekglad. We finishen op een goede manier, want Primoz is heelhuids aan de meet gekomen.”

“We hadden wel verwacht dat de sterke sprinters hier voor de winst gingen rijden”, aldus Reef. “Maar het was door het weer wel wat hectischer dan van tevoren gedacht. Michel Hessmann en Koen Bouwman hebben Primoz goed bijgestaan en geprobeerd hem naar een goede klassering te leiden.”

Morgen, in de eerste bergetappe naar Lago Laceno, verwacht Reef wel wat actie. “Er zijn veel hoogtemeters en de finish ligt na een lastige klim. Ik verwacht dat daar door de klassementsrenners wel wat getest zal worden. Dan weten we nog beter hoe de verhoudingen momenteel zijn.”

 / 

Gerelateerde updates