Shop
Roglic geeft geen meter toe in spectaculaire overgangsetappe Ronde van Catalonië

Roglic geeft geen meter toe in spectaculaire overgangsetappe Ronde van Catalonië

Primoz Roglic heeft in de zesde etappe van de Ronde van Catalonië zijn leiderstrui met verve verdedigd. In de rit naar Molins de Rei trachtte Remco Evenepoel de klassementsleider onder druk te zetten, maar de Sloveen gaf geen duimbreed toe.

Team Jumbo-Visma hield de teugels strak in handen in de beginfase van de koers. Roglic was bij de pinken bij de eerste tussensprint en snoepte zo drie bonificatieseconden mee, waar Evenepoel er twee sprokkelde. Dat verschil werd later in de rit weer teniet gedaan door de Belg, want toen waren de rollen omgekeerd.

Evenepoel viel vlak voor de top van de laatste beklimming aan en zag Roglic vrijwel gelijk op zijn wiel. Het tweetal reed nog even aan kop, maar werd later weer ingerekend door het inmiddels uitgedunde peloton. Kaden Groves won de sprint van de groep.

“Het eind van de etappe mondde zowaar uit in een spektakelstuk”, zo omschrijft Roglic het sluitstuk van de rit. “Koersen tegen Remco is nooit saai. We verwachtten op voorhand al iets en we bleken bij de les toen hij ook daadwerkelijk aanging. Er is nog één dag resterend. Remco zal zich er nog niet bij neer leggen, dus ook morgen moeten we bij de les zijn. Het zal vanaf de start volle bak zijn.”

"Koersen tegen Remco is nooit saai"

Primoz Roglic

Ploegleider van dienst Merijn Zeeman zag dat er de gehele dag hard is gekoerst in het peloton. “Dit was een superzware etappe. Het duurde een lange tijd voor er een kopgroep ontstond. Dat is te wijten aan het hoge tempo van het peloton. Het was een dag waarop veel ploegen hun kans roken. We hebben de controle gepakt en de speldenprikken van Evenepoel gepareerd. We hebben de leiderstrui met succes verdedigd. We sluiten de dag af zoals we hem ook begonnen, met tien seconden voorsprong in het klassement. Twee van de beste renners van de wereld hebben het publiek vandaag vermaakt. En we verwachten morgen opnieuw een intens gevecht”, kijkt Zeeman vooruit.

Gerelateerde updates