Roglic en Vingegaard bij de les in derde etappe Baskenland

Roglic en Vingegaard bij de les in derde etappe Baskenland

Primoz Roglic en Jonas Vingegaard zijn de derde etappe van de Ronde van het Baskenland ongeschonden doorgekomen. De kopmannen van Team Jumbo-Visma waren bij de les toen er op de slotklim een schifting plaatsvond. In het klassement behield Roglic zijn eerste positie en schoof Vingegaard op naar de zesde plek.

Na een turbulente beginfase kregen drie renners het voor elkaar om de vlucht van de dag te vormen. Het trio breidde de voorsprong snel uit naar vier minuten, maar het peloton hield de marge binnen de perken. Op de tweede beklimming van de Ozeka zorgde een tempoversnelling van Adam Yates voor een serieuze afsplitsing in het peloton.

Zestien renners, waaronder Vingegaard en Roglic, bleven uiteindelijk over en moesten met elkaar gaan uitmaken wie er met de dagzege vandoor zou gaan. Hoewel een aantal renners een sprint nog probeerde te voorkomen, bleef alles bij elkaar en sprintte Pello Bilbao in de straten van Amurrio naar de overwinning. Roglic en Vingegaard eindigden in dezelfde groep als zevende en negende.

Roglic behield zijn gele leiderstrui. "Het was een heel zware dag met een aantal steile beklimmingen", keek de Sloveen terug op de etappe. "Gelukkig slaagden Jonas en ik erin om in de voorste groep te eindigen, dus al met al was het een goede dag voor ons. Het is mooi dat we met z’n tweeën goed in het klassement staan, maar we zullen zien wat de komende dagen ons gaan brengen."

 / 

Gerelateerde updates