Profiel
Roglic boekt op La Colmiane derde etappezege in Parijs-Nice

Roglic boekt op La Colmiane derde etappezege in Parijs-Nice

Primoz Roglic heeft na de vierde etappe en de zesde etappe ook de zevende etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. De renner van Team Jumbo-Visma remonteerde in de laatste meters met een sterke eindsprint de Zwitser Gino Mäder en liep zo kostbare seconden uit op de concurrentie in de strijd om de eindzege.

De korte koninginnenetappe, met onderweg vier beklimmingen, werd onder meer door Team Jumbo-Visma gecontroleerd. George Bennett en Steven Kruijswijk trokken op de slotklim naar La Colmiane het tempo flink de hoogte in, waarna Roglic het met zijn gekende eindsprint knap afmaakte.

De derde ritzege van Roglic betekende de zesde seizoensoverwinning voor de World Tour-formatie van Team Jumbo-Visma.

"Ik zag een mogelijkheid en die heb ik benut."

Primoz Roglic

“Ik wil altijd winnen”, aldus Roglic. “Ik zag een mogelijkheid en die heb ik benut. Het was een korte, maar zware etappe. Uiteindelijk was het erg krap, maar gelukkig slaagde ik erin om als eerste over de finish te komen. De ploeg heeft de etappe goed gecontroleerd en gelukkig kon ik het voor hun afronden. Parijs-Nice is een mooie wedstrijd en die zou ik graag op mijn palmares willen bijschrijven. Maar we zijn er nog niet. Ik verwacht morgen de nodige aanvallen en wij moeten scherp en gefocust blijven om het tot een goed einde te brengen.”

 / 

Gerelateerde updates