Profiel
Roglic blijft leider na tweede plaats op steile slotklim in Ronde van het Baskenland

Roglic blijft leider na tweede plaats op steile slotklim in Ronde van het Baskenland

Primoz Roglic is als tweede geëindigd in de derde etappe van de Ronde van het Baskenland. In de laatste meters van de steile slotklim moest hij enkel Tadej Pogacar voor zich dulden. Jonas Vingegaard reed vlak daarachter naar de achtste plaats. De leiderstrui bleef in het bezit van de Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma.

Zeven renners kregen een vrijgeleide van het peloton en reden nagenoeg de gehele dag op kop. Nog voordat de hectische finale begon, waren alle vluchters gegrepen door het peloton. Het was Richard Carapaz die de debatten opende, waarna Roglic en concurrent Pogacar zich niet langer konden verschuilen. De twee Slovenen reden het grootste gedeelte van de steile beklimming, die uitschieters kende met een stijgingspercentage van zo’n twintig procent, op kop.

Roglic toonde zich na afloop content met zijn prestatie. “Ik ben tevreden met de manier waarop de etappe van vandaag is verlopen. Het is jammer dat ik uiteindelijk niet win, maar ik ben blij met mijn vorm. De slotklim was heel erg zwaar en intensief. Op vijfhonderd meter van de finish viel het een beetje stil en daardoor kwamen ook enkele renners terug. Vervolgens was Tadej net iets beter in de sprint en hij verdiende deze zege.”

"Ik ben tevreden met de manier waarop de etappe van vandaag is verlopen."

Primoz Roglic

“Ik ben blij dat het goed met mij gaat en dat ik nog steeds aan de leiding sta. Ik moet de komende dagen waakzaam zijn voor eventuele aanvallen. We moeten het dag per dag bekijken. Het grote doel is om deze wedstrijd te winnen. Het maakt me uiteindelijk niet uit of ik met één seconde of met vijf minuten verschil win”, besluit de klassementsleider.

 / 

Gerelateerde updates