Shop
Roglic blijft derde na lastige bergrit in Vuelta a España

Roglic blijft derde na lastige bergrit in Vuelta a España

Primoz Roglic staat ook na de veertiende etappe derde in het algemeen klassement van de Vuelta. Aanvallen bleven, mede door de sterke controle van Team Jumbo-Visma, nagenoeg uit. Alleen Miguel Ángel López pakte een aantal seconden terug op de Sloveense coureur.

Achttien renners vormden een kopgroep tijdens de vlakke openingsfase. De voorsprong ging al gauw richting tien minuten, wat zorgde voor een strijd op twee fronten. De klassementsrenners hielden zich koest tot de slotklim richting Pico Villuercas. Miguel Ángel López viel aan in de laatste kilometers en pakte een handvol seconden. Primoz Roglic toonde zijn sterke vorm door het oorspronkelijke gat van twintig seconden bijna dicht te rijden in de laatste kilometer. De 31-jarige Roglic pakte door deze krachtsinspanning twintig seconden terug op klassementsleider Eiking.

"Het team deed een perfecte lead-out vandaag"

Sam Oomen

Sam Oomen was verrast over het koersverloop. “We hadden een groter gevecht om de kopgroep verwacht. De tweede klim was heel zwaar, maar daar gebeurde niks geks. Toen hebben we alles zo goed mogelijk onder controle gehouden tot de finish. We hadden het uiteindelijk erger verwacht, maar dat gebeurde niet. Alleen López viel aan in de finale. Het team deed een perfecte lead-out vandaag, waardoor we niet hoefden op te schuiven op beklimmingen en in afdalingen. Dan spaar je energie.”

“Het was een snelle slotklim met veel wind”, vertelde Sepp Kuss. “Het team was heel goed en we reden ons eigen tempo. De tweede klim van de dag was niet zo beslissend als ik dacht. We wisten dat we gewoon een strak tempo zouden rijden als iemand zou aanvallen. Dat hebben we uitgevoerd.”

"Ik denk dat Primoz er goed uitzag"

Addy Engels

Ploegleider Addy Engels relativeerde het tijdsverlies op López. “Ik denk dat zulke kleine tijdsverschillen aan de finish niet zoveel betekenen. Het was een heel goede dag voor ons. De ploeg was alert op het moment dat het parcours gevaarlijk werd. Wij pakten daar controle om safe te zijn. Op de slotklim was het redelijk rustig en ik denk dat Primoz er goed uitzag. Het is natuurlijk mooi dat hij het gaatje van twintig seconden terugbrengt naar een paar seconden. Volgens mij vond hij het prima zo.”

 / 

Gerelateerde updates