Profiel
Roglic beleeft rustige verjaardag in negende etappe Vuelta a España

Roglic beleeft rustige verjaardag in negende etappe Vuelta a España

Primoz Roglic is in de negende etappe van de Vuelta a España in de buik van het peloton over de streep gekomen. Op een lekke band na kende de jarige Sloveen (31) geen problemen. De kopman van Team Jumbo-Visma bleef tweede in het klassement en behield ook de groene puntentrui.

De relatief vlakke etappe was er een met weinig historie. Twee vluchters werden in de finale ingerekend en de sprintersploegen hielden het samen. Toen Roglic in de laatste vijftien kilometer lek reed, werd er door Team Jumbo-Visma snel geschakeld. De tweevoudig etappewinnaar wisselde van fiets en werd door zijn ploeggenoten weer naar voren gereden.

“Het was een relatief eenvoudige vlakke etappe”, aldus Roglic. “Wel moesten we blijven opletten omdat het soms toch wel erg nerveus is in het peloton. We zijn de etappe zonder kleerscheuren doorgekomen, dus voor ons was het een prima dag. Een mooie dag om je verjaardag te vieren. Ik voel me goed, de ploeg is goed en ik kijk uit naar de komende dagen. Tot dusver geniet ik van deze Vuelta.”

 / 

Gerelateerde updates