Shop
Roglic behoudt leiderstrui op Balcón de Alicante na snelle etappe in Vuelta

Roglic behoudt leiderstrui op Balcón de Alicante na snelle etappe in Vuelta

Primoz Roglic heeft in een snelle etappe naar de top van het Balcón de Alicante zijn rode leiderstrui weten te behouden. De Sloveen kwam in het groepje der favorieten over de streep op iets meer dan drieënhalve minuut van ritwinnaar Michael Storer. Sepp Kuss was de best geklasseerde renner van Team Jumbo-Visma met een vierde plaats. De Amerikaan zat mee in de kopgroep en schoof op naar de achtste plek in het algemeen klassement.

Het duurde lang voordat een omvangrijke kopgroep, met daarin Kuss, de ruimte kreeg. Daarachter controleerde Team Jumbo-Visma de etappe met Robert Gesink, Sam Oomen en Steven Kruijswijk. Zij brachten hun kopman heelhuids naar de slotklim, waar de Sloveen alle aanvallen van Ineos en Movistar pareerde.

“Het was een zware dag vandaag”, aldus Roglic. “Het was heel warm en het tempo lag erg hoog vanaf de eerste klim. Het is nauwelijks stilgevallen. We reden de hele dag volle bak. De ploeg heeft vandaag wederom goed werk geleverd. Ze waren heel sterk en we hadden de hele tijd de controle. Met Sepp in de kopgroep was het voor ons een ideale situatie. ”


“Het tempo lag zo hoog op de eerste klim, dat die klim de koers meteen opblies”, aldus Kuss. “Het was niet de bedoeling dat ik mee zou gaan in de ontsnapping. Toen een aantal jongens die kort stonden in het klassement aanviel, ben ik meegesprongen. We wilden ze ook niet alle ruimte geven. Ik probeerde erbij te blijven en verspilde daar veel energie die ik op het einde tekort kwam. We wisten dat het moeilijk ging zijn om te controleren en hadden verwacht dat de concurrentie de druk zou opvoeren, maar we hebben de dag goed overleefd. We kunnen blij zijn met hoe het is gegaan.”

Gerelateerde updates