Shop
Roglic behoudt leiderstrui na tweede plaats in koninginnenrit Vuelta

Roglic behoudt leiderstrui na tweede plaats in koninginnenrit Vuelta

Primoz Roglic heeft na de achttiende etappe in de Vuelta a España zijn rode leiderstrui behouden. De Sloveen klom in de koninginnenetappe naar de Altu d'El Gamoniteiru naar een tweede plaats achter Miguel Ángel López.

Een omvangrijke kopgroep, met Koen Bouwman namens Team Jumbo-Visma, kreeg een maximale voorsprong van een vijftal minuten. Daarachter werd er vooral tempo gereden door de klassementsploegen. Nadat de laatste vroege vluchter was ingelopen, bepaalde Sepp Kuss het tempo. Op de finish liep Roglic nog enkele seconden uit op zijn naaste concurrent Enric Mas.


Roglic was na afloop blij dat hij zijn trui behield. “Vandaag voelde echt als een koninginnenetappe. Het was erg zwaar. Zeker na de inspanningen van gisteren. Ik had het niet gemakkelijk, maar ik ben blij dat ik op de slotklim nog iets over had. We hebben de etappe ook niet hoeven controleren met Bahrain en Movistar die het tempo bepaalden. Hun tempo lag hoog, waardoor de aanvallen die we verwacht hadden uitbleven. Ik ben blij dat we klaar zijn met het echte hooggebergte. We voelen allemaal de inspanningen van de afgelopen twee dagen en de weken daarvoor. Er komen nog moeilijke etappes aan. Zeker die van zaterdag. We moeten scherp blijven.”

Gerelateerde updates