Roglic behoudt leiderstrui na probleemloze etappe in Baskenland

Roglic behoudt leiderstrui na probleemloze etappe in Baskenland

Team Jumbo-Visma is de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland zonder kleerscheuren doorgekomen. De geel-zwarte brigade hield Primoz Roglic de hele dag van voren, waardoor de Sloveen ook in de derde rit de gele leiderstrui om de schouders heeft.

In de langste etappe van de rittenkoers kregen de renners meer dan tweehonderd kilometer en drie gecategoriseerde beklimmingen voorgeschoteld. Tijdens de eerste beklimming van de dag slaagden vier renners erin zich los te weken van het peloton. Het kwartet kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten.

Pas op vierhonderd meter van de finish werd de laatst overgebleven vluchter ingelopen. In de sprint met lichte aankomst bergop was wereldkampioen Julian Alaphilippe uiteindelijk iedereen te snel af. Roglic kwam in dezelfde tijd over de finish en behield daarmee zijn gele leiderstrui.

"Dit was vermoedelijk de makkelijkste etappe van deze week", reageerde Roglic. "Ik heb genoten van de zon en van het publiek, de mensen zijn hier heel enthousiast. Voor morgen verwacht ik een lastige etappe met korte, steile klimmetjes. We zullen heel gefocust moeten zijn en ik ga mijn best doen om met de besten mee te strijden."

 / 

Gerelateerde updates