Profiel
Roglic als klassementsleider zwaar drieluik in

Roglic als klassementsleider zwaar drieluik in

Primoz Roglic is ook na de twaalfde etappe in de Tour de France de leider in het klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma finishte in Sarran in het zog van zijn ploeggenoten in het uitgedunde peloton op tweeënhalve minuut van etappewinnaar Hirschi.

In de langste etappe van deze Tour werd er met een vrij hoog gemiddelde gekoerst. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe en hield Roglic goed van voren. De ploeg mengde zich vervolgens niet in de debatten voor de ritzege.

“Het was geen gemakkelijke etappe,” aldus Roglic. “Het was zeker geen rustige dag. We hadden verwacht dat een omvangrijke kopgroep vanuit het vertrek zou wegrijden, maar sommige ploegen hadden andere plannen. Er werd de hele dag hard gereden. Zeker op het einde, op de beklimmingen. De ploeg heeft mij wederom goed van voren gehouden. Voor ons was dit een prima dag.”

"De ploeg is heel erg sterk en we moeten blijven rijden zoals we dat de hele Tour al doen."

Primoz Roglic

Roglic kijkt met vertrouwen uit naar het aanstaande zware drieluik. “De etappe van morgen is veel lastiger dan die van vandaag. Het gaat zwaar worden, met de opeenvolging van beklimmingen en de aankomst bergop. Ik verwacht de nodige aanvallen en een gevecht voor het klassement op de slotklim. De ploeg is heel erg sterk en we moeten blijven rijden zoals we dat de hele Tour al doen. Ik kijk er erg naar uit.”

 / 

Gerelateerde updates