Profiel
Probleemloze voorlaatste etappe voor Team Jumbo-Visma in Ronde van het Baskenland

Probleemloze voorlaatste etappe voor Team Jumbo-Visma in Ronde van het Baskenland

Team Jumbo-Visma heeft de vijfde rit in de Ronde van het Baskenland probleemloos doorstaan. In de straten van Ondarroa haalden de vroege vluchters het tot op de streep. Morgen wacht de allesbeslissende koninginnenrit.

Al vroeg in de etappe ontstond er een kopgroep van zes man. Groter dan tweeënhalve minuut werd de voorsprong van de vluchters nooit. Toch lukte het een select groepje de gehele rit voorop te blijven. Mikkel Honoré ging er met de winst vandoor. Primoz Roglic sprintte vlak daarachter naar een zevende plaats.

"We zullen een goede strategie nodig hebben om het de concurrentie lastig te maken."

Primoz Roglic

Roglic toonde zich tevreden na een probleemloze dag. De Sloveen richt zijn vizier op de etappe van morgen. “Het was vandaag de minst moeizame dag hier in het Baskenland. Desalniettemin lag het tempo wederom erg hoog. We hebben enigszins krachten kunnen sparen voor morgen. Dat zal de allesbepalende etappe worden. Uiteraard gaan we er morgen alles aan doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten. We zullen een goede strategie nodig hebben om het de concurrentie lastig te maken.”

"Er gaat morgen veel gebeuren. Het zal vanaf de start volle bak koers worden."

Grischa Niermann

Ploegleider Grischa Niermann is hoopvol over de kansen voor zijn ploeg. “We zijn de dag van vandaag goed doorgekomen. We staan er nog steeds goed voor in het klassement. Morgen is met afstand de lastigste rit in deze Ronde van het Baskenland. We hebben met Primoz en Jonas twee ijzers in het vuur. Er gaat morgen veel gebeuren. Het zal vanaf de start volle bak koers worden.”

Gerelateerde updates