Shop
Probleemloze dag voor Team Jumbo-Visma in de Ronde van Romandië

Probleemloze dag voor Team Jumbo-Visma in de Ronde van Romandië

Team Jumbo-Visma is de tweede dag van de Ronde van Romandië zonder problemen doorgekomen. De eerste rit in lijn eindigde zoals verwacht in een massasprint. Tobias Foss kwam veilig over de meet en staat momenteel derde in het algemeen klassement.

In de 170 kilometer lange rit kregen de renners een drietal beklimmingen voor de kiezen gevolgd door enkele tientallen vlakke kilometers richting finishplaats Vallée de Joux. Vijf vluchters werden al snel teruggehaald, waarna Team Jumbo-Visma de kop nam in het peloton. Foss, gisteren nog tweede in de proloog, mocht starten in de oranje sprinterstrui en liet ook zien waarom.

Een tussensprint op zestien kilometer van de finish was een kolfje naar de hand van de wereldkampioen tijdrijden. Helaas waren hier geen bonificatieseconden te verdienen. “Ach, we zijn er tenminste vol voor gegaan. Als je in de sprinterstrui mag rijden, moet je die natuurlijk wel tonen”, grapt Foss.

"Tot nog toe verras ik mezelf een beetje hier, maar we gaan het dag voor dag bekijken"

De Noor staat momenteel derde in het algemeen klassement en is tevreden over zijn eerste twee dagen in de rittenkoers in Zwitserland. “Tot nog toe verras ik mezelf een beetje hier. Ik voel me goed. We gaan het dag voor dag bekijken.” Morgen staat de renners een zware rit te wachten met veel hoogtemeters in het slot van de etappe. “Ik verwacht dat er morgen wat verschillen in het algemeen klassement zullen ontstaan. Vooralsnog staan we er goed op”, besluit sportief directeur Merijn Zeeman.

 / 

Gerelateerde updates