Shop
Probleemloze dag Team Jumbo-Visma in aanloop naar slotstuk Vuelta

Probleemloze dag Team Jumbo-Visma in aanloop naar slotstuk Vuelta

Team Jumbo-Visma is in de negentiende etappe van de Vuelta a España niet in de problemen geraakt. De ploeg rond klassementsleider Primoz Roglic vatte tijdens de rit, die werd afgewerkt in een hoog tempo, de gehele dag post in het peloton.

Na twintig kilometer ontstond de vlucht van de dag. Een omvangrijke groep van om en nabij de twintig renners reed weg, maar slaagde er niet in een overtuigende voorsprong te pakken op het peloton. De koplopers leken echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en reden de gehele dag op hoge snelheid vooruit. Een groep van zeven overgebleven vluchters streed uiteindelijk voor de dagzege. Twintig seconden daarachter bolde rodetruidrager Roglic in het peloton over de streep.

Roglic, die vandaag voor de vijftigste maal een leiderstrui in een grote ronde mocht aantrekken, verklaarde na afloop dat het geen veredelde rustdag was. “Vanaf de start tot aan de finish zat het tempo er goed in. De koers werd gelijk hard gemaakt. Voor ons als ploeg was het prima dat er een grote groep wegreed. De Vuelta loopt langzaam op zijn eind. De kansen worden steeds geringer. Een hoop ploegen azen nog op succes, vandaar dat veel teams het niet van een leien dakje lieten gaan. Uiteindelijk zijn wij niet in de problemen geraakt. Ik was niet op de hoogte van het feit dat ik mezelf vandaag voor de vijftigste maal in een grote ronde in een leiderstrui mocht hijsen. Ik ben nooit zo bezig met statistieken. Ik vind het wel leuk om te horen en het verrast me op een positieve manier. Hopelijk komen er nog een aantal dagen bij.”

"We zullen gefocust moeten blijven en ons uiterste best moeten doen om de rode trui mee naar huis te nemen."

Primoz Roglic

“De etappe van morgen is alles behalve eenvoudig”, blikt de Sloveen alvast vooruit op de dag van morgen. “Ook in de tijdrit van zondag zullen we alert moeten blijven. We weten als geen ander dat het venijn van een grote ronde vaak in de staart zit. We zullen gefocust moeten blijven en ons uiterste best moeten doen om de rode trui mee naar huis te nemen. Hopelijk hebben we genoeg energie in de tank over om de afgelopen drie weken te bezegelen met het gewenste resultaat.”

Gerelateerde updates