Shop
Podiumplaatsen voor Markus en Koster bij NK Tijdrijden voor elite

Podiumplaatsen voor Markus en Koster bij NK Tijdrijden voor elite

Riejanne Markus en Anouska Koster hebben voor het eerst in hun carrière een medaille veroverd op het NK Tijdrijden voor elite. Op het dertig kilometer lange parcours in Emmen greep de 27-jarige Markus het zilver achter de ongenaakbare Ellen van Dijk, terwijl de 28-jarige Koster beslag legde op het brons.

Koster kreeg als één van de eerste rensters de taak om een scherpe richttijd neer te zetten en deed dat met verve. De Friezin zette de klok stil op 37.38 en was daarmee veruit de snelste van het moment. Karlijn Swinkels, de derde renster die namens Team Jumbo-Visma meedeed aan het NK Tijdrijden, kwam met een tijd van 38.44 nog het dichtst in de buurt van Koster.

In het laatste blok was het de beurt aan erkende specialisten als Ellen van Dijk en Markus, die eerder dit seizoen al een mooie strijd uitvochten in de Bloeizone Fryslan Tour. Destijds was Van Dijk slechts zeven seconden sneller dan Markus, die daarom met veel vertrouwen aan de start stond van dit NK Tijdrijden.

Bij het eerste meetpunt gaf Markus echter al negentien seconden toe op Van Dijk en dat verschil liep bij het tweede tussenpunt op tot meer dan een minuut. Op de meet was het verschil 1.38 in het voordeel van de werelduurrecordhoudster, die op overtuigende wijze de Nederlandse titel greep. Markus eindigde daarachter als tweede en verwees Koster naar het brons.

"Ik ben hier superblij mee. Aan het begin van het seizoen hoopte ik het podium te halen, dus ik ben blij dat dat gelukt is", aldus Markus na afloop van haar tijdrit. "Natuurlijk had ik ook gehoopt op een superdag, maar die had ik helaas niet. Ik denk dat ik fysiek net iets miste, maar met de tweede plek kan ik absoluut tevreden zijn."

Ook Koster kijkt met een goed gevoel terug op haar bronzen rit. "Ik had al een tijdje niet meer meegedaan aan een NK Tijdrijden, dus ik dacht: ik ga het weer eens proberen. Toen ik laatst op hoogtestage was, had ik mijn tijdritfiets meegenomen om erop te trainen. Ik had hier echt een doel van gemaakt, dus ik vind het heel mooi dat ik het zo heb kunnen eindigen."

 / 

Gerelateerde updates