Shop
Podiumplaats Benoot na sterk optreden in Clásica San Sebastián

Podiumplaats Benoot na sterk optreden in Clásica San Sebastián

Tiesj Benoot heeft zijn goede vorm van de Tour de France door weten trekken in de Clásica San Sebastián. In de klassieker door het Baskenland wist Benoot een derde plek bij te schrijven. De Belg van Team Jumbo-Visma wist hiermee zijn derde podiumplek van het jaar te behalen.

Het peloton had zin om te koersen vandaag. “Op de Jaizkibel werd er al heel hard gereden. Daar voelde ik al wel dat Quickstep iets van plan zou zijn. Timo en Lennard deden daar fantastisch werk om mij van voren te houden”, vertelt Benoot.

Dat Quickstep iets van plan was, bleek op de beklimming van de Erlaitz. Remco Evenepoel demarreerde en wist uiteindelijk te soleren naar de winst. “Op het moment dat Evenepoel aanging, koos ik ervoor mijn eigen tempo te rijden. Op de top heb ik gewacht op Mollema en Sivakov zodat we een goede groep hadden”, aldus de Belg van Team Jumbo-Visma.

"Ik denk dat ik erg trots mag zijn op deze derde plaats"

Tiesj Benoot

Ploegleider Addy Engels zag zowel een goede ploeg als een goede Benoot. “Tot de koers ontplofte, had hij goede ondersteuning. Vanaf daar was het eigenlijk een man tegen man gevecht”, concludeert Engels.

Uiteindelijk kon Benoot zijn podiumplek op de laatste stijgende meters verzilveren. “Op de slotklim ging eerst Yates eraf en daarna Mollema. Toen ben ik vol naar de top gereden. Ik kon Rodríguez nog net inhalen, maar ik kwam net tekort om Sivakov nog bij te halen. Ik denk dat ik erg trots mag zijn op deze derde plaats. Nu is het tijd om even te rusten.”

"Het is erg sterk van Tiesj dat hij dit na een Tour nog in de benen heeft"

Addy Engels

Engels kijkt met bewondering naar de prestaties van Benoot. “Het is erg sterk van Tiesj dat hij dit na een Tour nog in de benen heeft. Hij is er in blijven geloven. Op de slotklim heeft hij zich terug het podium op weten te knokken, dat is heel knap. Dit is een heel mooi resultaat en een eerlijke afspiegeling van de koers.”

 / 

Donostia San Sebastian Klasikoa

One day race

Gerelateerde updates