Opnieuw podiumplaats voor Van Aert in derde etappe Tirreno

Opnieuw podiumplaats voor Van Aert in derde etappe Tirreno

Wout van Aert is er voor de derde keer in drie dagen in geslaagd om op het podium te eindigen in een etappe in Tirreno-Adriatico. In de rit die finishte in Gualdo Tadino legde de kopman van Team Jumbo-Visma beslag op de tweede plaats, achter Mathieu van der Poel.

De langste etappe van de Italiaanse rittenkoers was er eentje die gekleurd werd door vijf vluchters. De voorsprong van het vijftal liep op tot maximaal tien minuten. Na ruim honderd kilometer koers leek het peloton even wakker te worden geschud door waaiervorming, maar alle ploegen waren bij de les. Met nog drie kilometer te gaan werden de ontsnappers ingerekend door de grote groep met daarin alle sterke mannen. Van Aert leverde een uiterste krachtsinspanning door een gat te dichten naar de weggesprongen Zdeněk Štybar, waardoor hij in de sprint net te kort kwam tegen Van der Poel.

 / 

De Vlaming baalde dat hij het harde werk niet kon omzetten in een overwinning. “Het kostte erg veel kracht om Stybar terug te halen. Ik was een beetje verrast door de aanval. Het was een slechte koerssituatie om daarna nog te sprinten voor de zege met Mathieu in mijn wiel. Ik had het gevoel dat er meer in had gezeten als ik mijn kruit niet eerder had hoeven verschieten. Terugkijkend op vandaag is een tweede plaats en wederom extra bonificatieseconden een goed resultaat. Ik denk dat de mensen thuis de grote winnaar zijn. Ze krijgen de afgelopen dagen koers van een hoog niveau voorgeschoteld tussen de absolute wereldtop.”

"Ik had het gevoel dat er meer in had gezeten als ik mijn kruit niet eerder had hoeven verschieten."

Wout van Aert

Ploegleider Addy Engels is onder de indruk van de prestaties van zijn ploeg. “Het is heel speciaal wat hier allemaal gebeurt. Het lijkt allemaal normaal te worden, maar dat is het natuurlijk niet. In drie etappes drie maal op het podium, dat is echt bijzonder.”

"Deze prestaties lijken normaal te worden, maar dat zijn ze absoluut niet."

Addy Engels

Morgen wacht er een belangrijke test voor Van Aert met het oog op het algemeen klassement. De Belgische renner toont zich strijdbaar. “Het zal een zware opgave worden om de leiderstrui te verdedigen. De tactiek zal heel simpel zijn. Ik ga proberen er zo lang mogelijk aan te blijven hangen en als ik gelost word, zal ik vechten voor iedere seconde. Na morgen weten we meer over de mogelijkheden omtrent een goede positie in het klassement. Het zou boven alle verwachtingen zijn als ik de trui kan behouden, maar ik ben klaar om er voor te strijden. Morgenavond maken we de balans op en zien we wat er verder mogelijk is.”

Gerelateerde updates