Shop
Opgave Roglic bittere pil voor Team Jumbo-Visma, Vuelta en renner zelf

Opgave Roglic bittere pil voor Team Jumbo-Visma, Vuelta en renner zelf

Primoz Roglic is na zijn val van dinsdag niet meer opgestapt voor de zeventiende etappe van de Vuelta a España. De 32-jarige Sloveen, drievoudig winnaar van de Spaanse rittenkoers, ondervond te veel hinder van zijn opgelopen blessures. Team Jumbo-Visma kon in de heuvelachtige rit naar Monasterio de Tentudía vervolgens niet meestrijden om de etappezege.

“Primoz had heel veel pijn vannacht”, vertelt ploegleider Addy Engels over de gevolgen van de crash. “Dat is ook de reden waarom hij vandaag niet aan de start is verschenen. Vanmorgen zijn er scans gemaakt in het ziekenhuis. Daar zijn geen breuken geconstateerd, maar hij had wel veel kneuzingen en schaafwonden. Dat, in combinatie met de pijn, maakte het niet mogelijk om te koersen. Het is ontzettend moeilijk voor hem en het team. Gisteren liet Primoz zien dat hij nog niet klaar was in deze Vuelta. Dat is het sportieve aspect, maar ook mentaal is het een zware klap. Zijn wereld is nu even ingestort, maar hij is een vechter en we weten zeker dat hij zich ook nu weer terug zal vechten. Het algemeen klassement is over voor ons, dus de komende dagen gaan we proberen mee te strijden voor etappezeges.”

"We waren ervan overtuigd dat er een goede kans was om te winnen."

Chris Harper

Direct na het startschot ontstond er een felle strijd om mee te zitten in de kopgroep. Chris Harper en Rohan Dennis waren actief voorin, maar het ontbrak hen aan het fortuin om in de goede vlucht te komen. Uiteindelijk vormden dertien renners de kopgroep van de dag. Zij mochten uitmaken wie er met de ritzege vandoor zou gaan.

Harper baalt van het afstappen van Roglic. “We zijn ontzettend teleurgesteld. We kwamen in de Vuelta om Primoz te ondersteunen. We waren ervan overtuigd dat er een goede kans was om te winnen. Primoz was enorm gemotiveerd om te strijden in de laatste etappes. Helaas zijn valpartijen een onderdeel van deze sport. Nu moeten we proberen om de knop om te zetten en er het beste van te maken in de komende dagen.”

 / 

La Vuelta ciclista a España

Stage 17

Gerelateerde updates