Profiel
Oomen houdt klassementsambities in leven in regenachtige tweede etappe Ronde van Zwitserland

Oomen houdt klassementsambities in leven in regenachtige tweede etappe Ronde van Zwitserland

Sam Oomen is er in de Ronde van Zwitserland in geslaagd zijn plannen voor een goed klassement in leven te houden. In de tweede etappe, die werd gekenmerkt door het slechte weer, eindigde de Nederlander in de achtervolgende groep op tweeëntwintig seconden van dagwinnaar Mathieu van der Poel.

Vier renners kregen in de openingsfase van de rit een vrijgeleide van het peloton. Het kwartet bouwde een voorsprong op van maximaal zes minuten. Toen na ruim honderd kilometer de eerste heuvels in zicht kwamen, besloot het peloton de gashendel open te draaien. Voor de laatste klim waren alle koplopers ingerekend. Het peloton scheurde zo’n dertig kilometer voor de finish in stukken. Namens Team Jumbo-Visma gaven Oomen en Mike Teunissen acte de présence in de voorste groep.

Een aantal explosieve mannen namen vervolgens het voortouw en demarreerden op de steile stroken van de slotklim. Teunissen moest de rol lossen. Oomen wist op zijn beurt stand te houden in een groepje achtervolgers. In het klassement bezet Oomen na de tweede etappe de vijfentwintigste plaats.

"Voor Sam is dit een uitslag waarmee hij kan leven."

Frans Maassen

Ploegleider Frans Maassen zag onderweg dat de renners vandaag moesten omgaan met zware omstandigheden. “Het weer was het peloton vandaag niet gunstig gezind. Het was echt afzien. Ik denk dat de uiteindelijke uitslag de juiste verhoudingen weergeeft. De beste renners zaten voorop en streden om de dagzege. Voor Sam is dit een uitslag waarmee hij kan leven. We hoopten nog even mee te kunnen sprinten met Mike, maar we kwamen er al snel achter dat de slotklim te steil was voor hem.”

 / 

Gerelateerde updates