Shop
Ongelukkige dag voor Team Jumbo-Visma in slotetappe Tour of Norway

Ongelukkige dag voor Team Jumbo-Visma in slotetappe Tour of Norway

In de laatste etappe van de Tour of Norway is Team Jumbo-Visma er niet in geslaagd mee te spelen voor de overwinning. Aangeduide kopman voor de sprint Mike Teunissen kwam samen met Nathan van Hooydonck ten val en kon niet meer vol meesprinten. Een aanval van Timo Roosen werd pas in de slotkilometers ongedaan gemaakt door het peloton.

De slotetappe van de Tour of Norway werd in regenachtige omstandigheden in en rond Stavanger verreden. De vlucht van de dag werd snel gevormd, maar kreeg nooit veel ruimte. In wat voor de rest een rustige etappe was, werd het peloton opgeschrikt door een crash. Van Hooydonck en Teunissen konden een val niet vermijden en vooral die laatste had veel schaafwonden.

Met nog vijf kilometer te gaan trok Roosen ten aanval in een poging om de verwachtte sprint te vermijden. Hij sloot aan bij twee overgebleven renners van de kopgroep. Zij werden pas in de slotkilometer teruggegrepen. In de eindsprint finishten Roosen en Teunissen respectievelijk als zesde en zevende.

Volgens ploegleider Arthur van Dongen moest er door de val geschakeld worden in de finale. “Heel jammer dat onze kopman voor de sprint Mike samen met Nathan betrokken was in de valpartij. Hij kon nog terugkeren in het peloton, maar zijn rol was wel uitgespeeld. We hebben dan geschakeld in de finale met Timo. Die stak goed door naar twee vroege vluchters. Helaas werden ze nog net teruggepakt. Dat Timo en Mike zesde en zevende eindigen betekent dat ze nog goed standgehouden hebben.”

Gerelateerde updates