Mijn profiel
Nuis 'baalt gigantisch' van optreden op openingsdag WK sprint

Nuis 'baalt gigantisch' van optreden op openingsdag WK sprint

De teleurstelling was vrijdagavond groot bij Kjeld Nuis na afloop van de eerste dag van het WK sprint in het Noorse Hamar. De tweevoudig olympisch kampioen sloot de openingsdag van het wereldkampioenschap af met een negende plek in het algemeen klassement.

De wereldkampioen op de 1500 meter begon het toernooi met een vijftiende tijd (35,29) op de 500 meter, die werd gewonnen door de Canadees Laurent Dubreuil (34,58). Twee uur later werd de 30-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma vierde op de 1000 meter (1.08,74). De Japanner Tatsuya Shinhama, die na de openingsdag aan de leiding gaat, wist de afstand te winnen in 1.08,28.

"Ik baal hier gigantisch van", was Nuis na zijn twee races duidelijk. "Mijn 500 meter was best oké, hoor. Die andere jongens zijn gewoon veel beter op die afstand, maar ik schaam me wel een beetje voor mijn 1000 meter. Dat het verschil op die afstand zo klein is – en zelfs in mijn nadeel – had ik niet verwacht."

Volgens Nuis was zijn teleurstellende optreden op de 1000 meter voor een deel te wijten aan zijn valse start. "Toen dat gebeurde, lag ik er helemaal af. Ik heb sowieso de eerste honderd meter alleen naar mijn tegenstander Dubreuil gekeken. Dat zegt genoeg. Ik was gewoon niet met mijn eigen rit bezig. Gewoon superslecht."

Door zijn matige eerste dag lijkt een topklassering er voor Nuis, die vorig seizoen brons pakte, niet meer in te zitten. "Ik ga er morgen nog alles aan doen om de tweede 1000 meter te winnen, maar mijn toernooi is klaar. Dit WK kan de prullenbak in."

Foto: Erik Pasman

Gerelateerde updates