Shop
N'tab opgelucht na zesde plaats: 'Deze was even belangrijk'

N'tab opgelucht na zesde plaats: 'Deze was even belangrijk'

In de vierde internationale race over 500 meter wist Dai Dai N'tab zich goed te herpakken na een teleurstellende seizoenstart. De 27-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma eindigde in het Noorse Stavanger als zesde bij de tweede World Cup van het seizoen. Het resultaat zorgde voor veel opluchting bij N'tab.

Na twee veertiende plekken in het Poolse Tomaszów Mazowiecki (35,01 en 35,11) en een dertiende plaats bij de eerste 500 meter in Noorwegen (35,06) noteerde de viervoudig Nederlands kampioen voor het eerste deze World Cup-cyclus een 34'er. Met een tijd van 34,725 eindigde N'tab als zesde op 0,14 seconde van de Japanse winnaar Tatsuya Shinhama: 34,578.

"Deze was even heel belangrijk", gaf N'tab toe na zijn race. "Ik voel me fysiek goed, dus ik wist dat het erin zat. Alleen moet het er nog wel even uitkomen. De laatste drie wedstrijden kwam het er op het ijs simpelweg niet uit. De laatste drie races waren erg frustrerend, want het is niet leuk als het niet gaat zoals je zou willen."

"Of ik mezelf druk heb gemaakt? Dat niet zozeer. Ik was ervan overtuigd dat het goed ging komen. Als de opening iets beter was geweest, had ik hier vandaag alweer kunnen winnen of op het podium gestaan. Laat ik het zo zeggen: ik ben opgelucht met dit resultaat, maar ik weet dat het nog veel beter moet. De komende weken ga ik er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

Merijn Scheperkamp van de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma maakte zondagmiddag in de Sørmarka Arena indruk op de kortste sprintafstand. De 21-jarige sprinter zette met 34,75 zijn snelste tijd ooit neer op de 500 meter (zijn PR was 34,82). Daarmee werd hij knap zevende. Kai Verbij moest genoegen nemen met een zestiende plek: 35,02.

 / 
			© Orange Pictures
© Orange Pictures

Regerend wereldkampioen Krol baalt wederom van optreden op schaatsmijl

Net als vorige week bij de World Cup in Polen viel de prestatie van regerend wereldkampioen Thomas Krol (een beetje) tegen op de 1500 meter. De 29-jarige schaatser van Team Jumbo-Visma werd vijfde in 1.46,16. Daarmee eindigde hij precies één seconde achter winnaar Zhongyan Ning. Krols ploeggenoot Patrick Roest werd vijftiende in 1.47,12. Eerder op de dag finishte Chris Huizinga als achttiende in de B-groep met een tijd van 1.49,13.

"Ik ben er een beetje stil van. Dat zegt denk ik genoeg", aldus Krol na afloop. "Het niveau is simpelweg nog niet top. Ik weet dat ik veel beter kan. Het is nu zaak om erachter te komen hoe dit kan. Ik wist dit weekend de 1000 meter te winnen, maar ook daar was ik niet supertevreden over. Ik raak ze nog niet zo lekker. Ik zeg bewust nog, want ik weet zeker dat het de komende tijd beter wordt. Deze prestaties passen niet bij een wereldkampioen."

 / 

De Jong net buiten podium op 1500 meter

Bij de vrouwen eindigde Team Jumbo-Visma-schaatsster Antoinette de Jong net buiten het podium op de schaatsmijl. De 26-jarige Friezin klokte een tijd van 1.56,57 op de afstand. Daarmee zat ze zes honderdsten af van het brons, dat naar de Japanse Ayano Sato ging (1.56,51). Miho Takagi won de afstand in 1.55,67, terwijl Ireen Wüst zilver pakte (1.56,25).

"Deze race ging weer beter dan vorig weekend. Toch blijven er nog steeds voldoende technische verbeterpunten over", zei De Jong. "De puzzelstukjes moeten nog in elkaar vallen, maar daar hebben we nog een aantal weken de tijd voor. Het is zuur dat ik net buiten het podium eindig. De conclusie na twee World Cups? Het is allemaal niet slecht, maar het kan nog zoveel beter."

 / 

Gerelateerde updates