Shop
N'tab na twee jaar terug op World Cup-podium: 'Ben hier heel blij mee'

N'tab na twee jaar terug op World Cup-podium: 'Ben hier heel blij mee'

Dai Dai N'tab heeft voor het eerst sinds januari 2021 weer een wereldbekermedaille veroverd op de 500 meter. De 28-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma zette met 34,79 de derde tijd neer achter Yuma Murakami en Jordan Stolz. Merijn Scheperkamp, ploeggenoot van N'tab, werd vijfde in 34,85.

N'tab, die al in de tweede rit in actie kwam, opende zijn race in 9,7. Uiteindelijk kwam hij tot een sterke eindtijd van 34,79. Daarmee ging hij tot aan de negende rit aan de leiding. Daarin dook de Amerikaan Stolz onder zijn tijd met 34,73. Uiteindelijk zou de Japanner Murakami, die in de slotrit in actie kwam, zegevieren in 34,69.

"Ik ben hier heel blij mee", sprak N'tab na afloop. "Het was nog steeds geen perfecte race. De eerste twintig meter waren zonde. Daar liet ik veel liggen. Gelukkig was het vervolg goed. Er zitten veel goede dingen in deze rit, waar ik verder mee kan richting de WK afstanden. De vorm is er, ik voel me goed en sterk. Ik ben na de NK afstanden elke dag beter gaan schaatsen."

"Het gat met de nummer één van vandaag is één tiende. Dat ben ik op de eerste vijf meter verloren. Misschien kostte dat zelfs wel twee tienden. Ik ben in goeden doen en moet zorgen dat ik beter van de lijn kom. Op het begin lag ik anderhalve meter achter op mijn tegenstander, die uiteindelijk zeventiende wordt. Ik ben blij dat ik weer ­­mee kan doen om de prijzen."

Scheperkamp had na zijn race gemengde gevoelens. "Ik baal een klein beetje dat ik niet op het podium eindig, maar tegelijkertijd gaat het de goede kant op. Dai Dai en ik laten hier echt zien dat we ons kunnen meten met de internationale top. Dat biedt veel perspectief voor over twee weken. Dan moeten we pieken. Daar werken we naartoe."

Gerelateerde updates