Shop
Noors kampioen Foss doorstaat eerste test Coppi e Bartali goed

Noors kampioen Foss doorstaat eerste test Coppi e Bartali goed

Tobias Foss heeft de eerste etappe van de Coppi e Bartali goed doorstaan. In de rit van en naar Riccione eindigde de 24-jarige Noors kampioen in een achtervolgende groep met klassementsrenners.

Vier renners beproefden hun geluk nadat de 37e editie van de Coppi e Bartali in gang was geschoten. Het peloton hield het gat overbrugbaar en op de voorlaatste beklimming van de dag was het gedaan met de vluchtpoging. Loe van Belle probeerde nadien weg te rijden in een afdaling, maar zijn aanval stokte al snel. Op de laatste klim reden latere winnaar Mauro Schmid en Edward Dunbar weg bij een elitegroep waar Tobias Foss bij machte was om zijn plaats te handhaven.

Ploegleider Sierk Jan de Haan keek tevreden terug op de eerste dag. “Ik ben blij dat Tobias ertussen zat, ook al deed het pijn. Op het moment dat we goed gepositioneerd moesten zitten, waren we op de afspraak. Vanaf dat belangrijke moment was het 25 kilometer klimmen en steil afdalen. De gashendel ging daar open. Toen Dunbar en Schmid wegreden brak het ook in het peloton. Achter de twee leiders zat vanaf dat moment een groepje van twintig man waar ook Tobias tussen zat. Daarachter reden onze andere vijf mannen in een groep van vijftig renners. Onze renners hebben vandaag de limieten opgezocht en dat hebben ze goed gedaan. Hier kunnen we mee verder.”

 / 

Gerelateerde updates