Shop
Nieuwe toptienklassering voor Kooij in Vierdaagse van Duinkerke na lastige finale

Nieuwe toptienklassering voor Kooij in Vierdaagse van Duinkerke na lastige finale

Olav Kooij is in de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke naar de tiende plaats gesprint. In een lastige laatste kilometer moest de winnaar van de eerste etappe zijn meerdere erkennen in Romain Grégoire. Kooij staat nu tweede in het algemeen klassement, maar behoudt de leiding in het punten- en jongerenklassement.

Vanuit Compiègne vertrok het peloton in de richting van Laon. De tweede etappe kende net als een dag eerder een aantal kleine beklimmingen. Wel was vooraf al duidelijk dat het geen traditionele massasprint zou gaan worden. De laatste twee kilometer waren zwaar en liepen bergop. “We wisten natuurlijk dat deze finale niet helemaal op mijn lijf geschreven was, maar toch probeerden we het met Mick van Dijke, Per Strand Hagenes en mij”, aldus Kooij.

Van Dijke ging op een paar kilometer van de meet met een klein groepje renners op jacht naar de drie koplopers, die al vanaf het startschot eerder op de middag voorop lagen. “Mick zat goed mee, maar toen kwam het weer samen”, zag Kooij. “In de laatste kilometer zat ik vervolgens goed gepositioneerd, maar had ik niet de benen om als eerste aan te gaan en het verschil te maken.”

"Zo'n aankomst als vandaag was nieuw voor mij, ik ben niet ontevreden"

Olav Kooij

Uiteindelijk eindigde de sprinter op de tiende plaats en zakt de 21-jarige Kooij naar de tweede plek in het algemeen klassement. “We kijken gewoon weer verder naar de rest van de week. Zo’n aankomst als vandaag was ook nieuw voor mij. Ik kan dan ook niet ontevreden zijn, hier kunnen we mee verder. Er gaan nog genoeg kansen volgen.”

Morgen start de renner van Team Jumbo-Visma de tijdrit van bijna zestien kilometer in de sprinterstrui. “Alles staat nog kort bij elkaar en in principe zullen de betere tijdrijders mij morgen passeren. Hopelijk is dat iemand van onze ploeg”, besluit Kooij.

 / 

Foto's: François LO PRESTI Région Hauts de France

Gerelateerde updates