Shop
Negende plek voor Teunissen in derde etappe Tour de Suisse

Negende plek voor Teunissen in derde etappe Tour de Suisse

Mike Teunissen is in de derde etappe van de Tour de Suisse als negende geëindigd. De 29-jarige renner van Team Jumbo-Visma mocht in de eerste echte massasprint voor zijn eigen kansen gaan, maar kwam in de smalle straten van Grenchen tekort voor het podium.

De derde etappe over 177 kilometer voerde de renners van Aesch naar Grenchen. Zes renners vormden de vlucht van de dag en kregen een maximale voorsprong van vier minuten. Op elf kilometer van het einde werd de laatste vluchter ingerekend, waarna een massasprint moest bepalen wie er met de ritzege vandoor zou gaan.

Met de hulp van Pascal Eenkhoorn werd Teunissen in de slotkilometers goed naar voren gebracht, maar de Nederlander slaagde er niet in zich te mengen in de strijd om de ritzege. "Mike zat iets te ver bij het ingaan van de laatste twee bochten en dat maakte hij in zijn eentje niet meer goed", aldus ploegleider Marc Reef.

"Voor Timo en Rohan was het te lastig om in de finale wat voor Mike te kunnen betekenen. Dat betekende dat Mike alleen Pascal bij zich had. We zaten goed gepositioneerd op de punten waar we goed wilden zitten, maar uiteindelijk was de negende plek het hoogst haalbare."

Morgen krijgen de renners opnieuw een aantal beklimmingen voorgeschoteld. Volgens Reef is de kans groot dat de ontsnapping het tot het einde volhoudt. "Wij zullen voorbereid moeten zijn op alle mogelijke scenario’s en hopen in ieder geval mee te doen voor dagsucces. Daarnaast willen we er voor zorgen dat Sepp zonder tijdverlies binnenkomt."

Gerelateerde updates