Shop
Moeizame dag voor Team Jumbo-Visma in nerveuze Parijs-Tours

Moeizame dag voor Team Jumbo-Visma in nerveuze Parijs-Tours

Olav Kooij heeft zijn succesvolle seizoen afgesloten met de twaalfde plaats in Parijs-Tours. Team Jumbo-Visma kreeg onderweg veelvuldig te maken met valpartijen en lekke banden, waarna de twintigjarige Nederlander ingesloten kwam te zitten in de sprint en niet mee kon strijden om de podiumplaatsen.

De lange aanloop richting de gravelstroken en heuvels verliep allesbehalve rustig. Onder andere Jos van Emden was betrokken bij één van de vele valpartijen. Eenmaal aanbeland in de finale werden meerdere renners van de geel-zwarte brigade getroffen door materiaalpech, juist op het moment dat in het peloton de achtervolging op de leiders vol werd ingezet. De koplopers werden teruggepakt, maar er zat uiteindelijk geen topresultaat in voor Team Jumbo-Visma.

"We hebben heel veel pech gehad."

Arthur van Dongen

“We hebben heel veel pech gehad”, vertelt ploegleider Arthur van Dongen. “We verloren vier man door pech. We hebben onze verantwoordelijkheid genomen om voor onze twee kopmannen, Olav en Christophe Laporte, te rijden. Christophe gaf onderweg aan niet over de beste benen te beschikken. Toen hebben we de kaart Olav getrokken, maar hij moest in de sprint tot vier keer toe zijn benen stilhouden. Dit is niet het resultaat wat we voor ogen hadden. Deels komt dat door pech, maar ook vanwege het feit dat we in de finale te weinig renners over hadden om het verschil te maken.”

 / 

Gerelateerde updates