Shop
Mick van Dijke soleert naar overwinning in GP Vorarlberg

Mick van Dijke soleert naar overwinning in GP Vorarlberg

Mick van Dijke heeft de GP Vorarlberg gewonnen. De eenentwintigjarige renner heeft daarmee zijn ploeg Jumbo-Visma Development Team een nieuwe zege bezorgd. Ploeggenoot Rick Pluimers finishte op de derde plaats.

In de Oostenrijkse wedstrijd kwam Van Dijke na een late aanval solo over de streep. In de sprint van de achtervolgende groep wist ook Pluimers een podiumplek veilig te stellen. Voor de opleidingsploeg van Team Jumbo-Visma is het de vierde zege van het seizoen.

"Ik durfde onderweg niet om te kijken tot twintig meter voor de streep. Toen wist ik dat ik ging winnen."

Mick van Dijke

Van Dijke, die zijn eerste overwinning van het seizoen in de wacht wist te slepen, is erg blij met zijn overwinning: “We hadden Michel Hessmann mee in de vroege ontspanning, maar die reed helaas lek. Vervolgens is de ploeg de rest van de wedstrijd in de achtervolging gegaan en dat hebben ze uitstekend gedaan. Rick zou uiteindelijk gaan sprinten en ik wilde nog een laatste alles-of-niets-poging doen. Twee kilometer voor de meet ben ik volle bak de laatste klim opgereden. Toen ik boven kwam, zat er niemand meer in mijn wiel. Ik durfde onderweg niet om te kijken tot twintig meter voor de streep. Toen wist ik dat ik ging winnen. Dat was schitterend. Ik heb hier lang op gewacht en het is onwijs mooi op zo’n manier weer een periode van wedstrijden in te gaan.”

“Het team heeft het vandaag onwijs goed gedaan,” aldus ploegleider Robert Wagner. “Vooral de manier waarop ze als ploeg hebben gereden. Alle afspraken die we vooraf hadden gemaakt, hebben de mannen uitgevoerd. Het was al een hele mooie wedstrijd en deze overwinning is dan de kers op de taart.”

Gerelateerde updates