Shop
Markus ziet sterke Amstel Gold Race net niet beloond worden met mooi resultaat

Markus ziet sterke Amstel Gold Race net niet beloond worden met mooi resultaat

Riejanne Markus is als veertiende geëindigd in de negende editie van de Amstel Gold Race. De Nederlands kampioene van Team Jumbo-Visma reed een sterke koers, maar zag een straffe prestatie op de Cauberg niet beloond worden met een ereplaats. Demi Vollering soleerde naar de overwinning.

De koers werd al vroeg opengebroken. Marianne Vos sprong met nog meer dan honderd kilometer te gaan mee in de vlucht, waarna er werd aangevallen op de Keutenberg. Markus en Vos zagen er daar sterk uit. Er werd nadien veel naar elkaar gekeken en daardoor bleef het tot in de finale een status quo. Markus moest op dat moment van fiets wisselen en werd door Amber Kraak net op tijd teruggebracht. De laatste passage van de Cauberg bracht uiteindelijk de beslissing. Markus reed met de besten naar boven, maar kon op een lastig stuk niet reageren op een aanval van Vollering. De 28-jarige Nederlandse viel in de laatste kilometer nog aan voor de tweede plaats, maar dat mocht niet meer baten.

"Ik ben zowel trots als teleurgesteld."

Riejanne Markus

“Ik ben zowel trots als teleurgesteld”, aldus Markus. “Dit was een grote kans. Ik had materiaalproblemen en daarom moest ik van fiets wisselen. Het kostte best veel energie om terug te keren, zeker in deze kou. Ik heb daarna alles gegeven in de finale, maar het zat er niet in vandaag. Ik keek net om na de Cauberg en zag Vollering al komen. Zij ging simpelweg te hard.”

Vos vertelt dat de Cauberg voor haar een brug te ver bleek. “Het was continu positioneren om als ploeg in de wedstrijd te blijven. Dat ging heel erg goed. Anna Henderson deed een geweldige lead-out voor Riejanne en mij naar de Cauberg, maar mijn benen ontplofte al snel. Vanaf dat moment heb ik weinig van de koers meegekregen.”

 / 

Amstel Gold Race Ladies Edition

One day race

Gerelateerde updates