Shop
Markus vierde in derde etappe Setmana Ciclista Valenciana, Cadzow laat prima indruk achter

Markus vierde in derde etappe Setmana Ciclista Valenciana, Cadzow laat prima indruk achter

Riejanne Markus is in de koninginnenrit van de Setmana Ciclista Valenciana als vierde over de streep gekomen. De Nederlands kampioene van Team Jumbo-Visma liet samen met ploeggenote Kim Cadzow een goede indruk achter. Ashleigh Moolman-Pasio won de rit.

Vier rensters kozen vlak voor de eerste klim het hazenpad. Het peloton met Team Jumbo-Visma vond het in eerste instantie welletjes en volgde op maximaal vier minuten achterstand. De koers explodeerde pas echt op de Alto Tudons. Annemiek van Vleuten viel aan en Markus en Cadzow leken even te moeten consolideren. Niets was minder waar. In een vloek en een zucht was Cadzow overgestoken naar het leidende trio. Markus zat in de achtervolgende groep en volgde op een kleine minuut. De 21-jarige Cadzow moest de kopgroep echter wel laten gaan in de afdaling en viel weer terug tot bij haar teamgenote. Het bleef een spel tot aan de finish, maar terugkeren zat er niet meer in. Markus wist wel het sprintje te winnen.

"Ik had het volste vertrouwen in de finale, dus daar heb ik op gegokt."

Riejanne Markus

“Ik ben blij”, vertelt Markus na afloop. “Bergop kon ik goed meekomen. Helaas was het alleen niet mogelijk om met de voorste drie mee te springen. Daarachter kon ik aanhaken en overleefde ik de beklimmingen. Ik had het volste vertrouwen in de finale, dus daar heb ik op gegokt. Gelukkig heb ik de sprint gewonnen en dus kan ik tevreden zijn met de vierde plaats.”

Race coach Carmen Small blikt ook met een tevreden gevoel terug op de prestatie van haar ploeg. “Het was een goede dag voor ons. De focus lag op Riejanne. We leggen nog niet te veel druk op Kim. We bekijken namelijk eerst hoe ze alles oppakt. Ze viel aan omdat we op een gegeven moment de koers sneller wilden maken. Andere ploegen zouden dan moeten achtervolgen. Kim reed heel sterk en kon na haar aanval Riejanne nog helpen in de finale. De groep kwam uiteindelijk dichterbij dan ik dacht. Je weet nooit of we nog hadden kunnen winnen, maar het was overall gezien een goede finale voor ons. We maken stap voor stap progressie.”

 / 

Gerelateerde updates