Shop
Markus verliest leiderstrui op slotklim derde etappe Ladies Tour of Norway

Markus verliest leiderstrui op slotklim derde etappe Ladies Tour of Norway

Riejanne Markus heeft in de koninginnenrit van de Ladies Tour of Norway afstand moeten doen van de leiderstrui. De 26-jarige renster van Team Jumbo-Visma Women moest aan het einde van de derde etappe op de slotklim passen toen ritwinnares Annemiek van Vleuten de aanval koos. Markus kwam als veertiende boven in Norefjell.

De Nederlandse moest haar indrukwekkende inspanning van gisteren in de tien kilometer lange slotklim naar het skigebied in Norefjell bekopen, maar houdt stand in de top tien van het algemeen klassement. “Het ging eigenlijk supergoed vandaag. De meiden hebben de hele dag gecontroleerd. Het was een hele hectische lead-out naar de laatste klim, maar ik kon zeker het eerste deel goed mee met de eerste groep. Op drie kilometer van de streep kwamen de eerste serieuze aanvallen. Toen heb ik mijn eigen tempo gekozen en zo hard mogelijk gestreden om zo min mogelijk tijd te verliezen. Ik heb mezelf verbaasd vandaag en daar ben ik zeker tevreden mee.”

"Ik heb zo hard mogelijk gestreden om zo min mogelijk tijd te verliezen."

Riejanne Markus

Ploegleidster Lieselot Decroix: “Er was veel beweging in het peloton vandaag. Heel veel pogingen tot aanvallen. Amber Kraak en Julie Van de Velde wisten in de eerste fase de wedstrijd knap te controleren. Het plan was om Riejanne zo goed mogelijk af te zetten en bij te staan tijdens de slotklim. Anouska Koster en Nancy van der Burg hebben Riejanne toen in stelling gebracht voor het begin van de klim. In de laatste kilometers heeft Riejanne knap standgehouden. De meiden mogen trots zijn op hun teamprestatie vandaag.”

 / 

Gerelateerde updates