Shop
Markus snelt naar tweede plaats in tijdrit Simac Ladies Tour

Markus snelt naar tweede plaats in tijdrit Simac Ladies Tour

Riejanne Markus is als tweede geëindigd in de vijfde etappe van de Simac Ladies Tour. In de tijdrit van bijna achttien kilometer moest Markus alleen Audrey Cordon-Ragot voor zich dulden.

Daags na haar triomf in de vierde etappe van de Nederlandse rittenkoers gaf Markus opnieuw blijk van goede benen. Onderweg zette de nummer drie van het voorbije EK Tijdrijden bij haar doorkomst de snelste tijd neer bij zowel het eerste tussenpunt als aan de finish. Alleen de Française Cordon-Ragot wist op beide punten sneller te zijn dan Markus. Drie seconden kwam de renster van Team Jumbo-Visma tekort om opnieuw de dagzege te grijpen.

Ook Karlijn Swinkels en Anna Henderson reden een verdienstelijke tijdrit. De rensters van de Nederlandse ploeg werden respectievelijk zevende en tiende in de rituitslag. Markus is dankzij haar sterke tijdrit terug te vinden op de vierde plaats in het algemeen klassement. Swinkels zakte een plaats in de rangschikking en staat derde.

Markus geeft toe dat zij het maximale uit haar tijdrit heeft gehaald. “Het was een goede tijdrit en ik kon echt niet harder. Dan is er geen reden om niet tevreden te zijn. Natuurlijk is een tweede plek altijd zuur, zeker als je op drie seconden eindigt. Desondanks ben ik blij met mijn prestatie vandaag.”

Morgen staat de laatste etappe van de Simac Ladies Tour op het programma. De Nederlands kampioene verwacht niet dat de slotrit het klassement op zijn kop gaat zetten. “Het belangrijkste voor ons is om de twee plekken in de top vijf vast te houden. Opschuiven zal heel lastig worden, maar we blijven strijden en gaan morgen ons best doen voor de etappewinst.”

Gerelateerde updates