Shop
Markus klimt twee plaatsen en eindigt als zevende in Ladies Tour of Norway

Markus klimt twee plaatsen en eindigt als zevende in Ladies Tour of Norway

Riejanne Markus heeft de Ladies Tour of Norway afgesloten als zevende in het algemeen klassement. De Noord-Hollandse die de vierde etappe als negende begon steeg daarmee twee plekken. De slotetappe naar Halden eindigde in een massasprint. Nancy van der Burg kwam als eerste namens Team Jumbo-Visma als tweeëntwintigste over de streep.

De etappe vanuit Drøbak werd gekleurd door Julie Van de Velde. De Belgische van Team Jumbo-Visma kreeg in het gezelschap van Rossella Ratto een voorgift van meer dan zes minuten. Van de Velde hield lang stand en werd pas in de laatste twintig kilometer ingelopen. Nancy van der Burg probeerde in de lokale rondjes in Halden nog mee te gaan in een ontsnapping, maar een massasprint kon niet meer ontlopen worden.

Markus kijkt met een goed gevoel terug op deze ronde. “Ik had nooit verwacht dat ik hier een etappe zou winnen en ook nog zevende zou worden in het klassement. Ik wil de ploeg bedanken voor het werk dat ze voor mij gedaan hebben. We hebben als ploeg een mooie ronde gereden. Ook vandaag hebben we weer een stempel kunnen drukken op de etappe. Na de eerste dag waarin we de nodige pech hebben gekend zijn we de motivatie niet verloren en hebben we ons goed herpakt. We mogen onwijs trots zijn op wat we hier hebben laten zien.”

"We kwamen naar hier om een etappe te winnen. Dat is gelukt. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want in zo’n sterk deelnemersveld is dat niet eenvoudig."

Lieselot Decroix

Ploegleider Lieselot Decroix beaamt dat. “Vandaag was het onze bedoeling om de top tien plaats van Riejanne in het klassement te verdedigen. We hebben geen sprinter mee dus we wisten dat het moeilijk ging zijn om vandaag een goed resultaat te behalen. Vandaar dat ons plan was om iemand mee te sturen in de vroege vlucht. Dat is met Julie goed gelukt. In de finale scheurde het nog, maar we lieten ons niet verrassen waardoor Riejanne nog twee plekken kon klimmen in het klassement. Het was voor ons een meer dan geslaagde dag.”


“We kunnen sowieso terugkijken op een geslaagde ronde”, vervolgt Decroix haar relaas. “We kwamen naar hier om een etappe te winnen. Dat is gelukt. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, want in zo’n sterk deelnemersveld is dat niet eenvoudig. We rijden ook nog een mooi klassement. Dat is helemaal top. Ik heb de ploeg de afgelopen week dag elke dag zien groeien. We kunnen heel trots zijn op deze resultaten, maar ook op de stappen die we deze week weer gemaakt hebben.”

Gerelateerde updates