Shop
Markus eindigt als vierde in Vuelta Femenina, Vos wint puntenklassement

Markus eindigt als vierde in Vuelta Femenina, Vos wint puntenklassement

Riejanne Markus passeerde de finishlijn als zevende in de slotetappe van de Vuelta Femenina. In het eindklassement viel de renster van Team Jumbo-Visma Women met een vierde plek nét buiten het podium. Marianne Vos heeft het puntenklassement op haar naam geschreven.

De korte slotrit van iets meer dan negentig kilometer was zeker geen gemakkelijke. Het peloton kreeg eerst de Collado Moandi voor de kiezen om vervolgens te finishen op Lagos de Covadonga, een beklimming van de buitencategorie. Op de eerste klim werd het tempo opgevoerd en werd het peloton flink uitgedund. “Daar kwamen we goed overheen”, vertelt Markus meteen na afloop. “Er werd al behoorlijk hard doorgereden. Gelukkig had ik Marianne, Amber en Anna nog bij me. Dat was erg fijn.”

"Tuurlijk baal ik dat ik het podium net niet haal, maar ik ben heel tevreden met deze week"

Riejanne Markus

De Nederlandse moest de topfavorieten op de afsluitende klim laten gaan en viel uiteindelijk net buiten het podium in het eindklassement. “Ik heb op het laatst zo hard gereden als ik kon. Tuurlijk is het balen dat ik net niet het podium haal. Mijn doel voorafgaand aan deze grote ronde was een topvijfklassering in het algemeen klassement, maar ik had natuurlijk graag de derde plek behouden. Toch ben ik heel tevreden met deze week”, aldus een trotse Markus.

Vos zag haar riante voorsprong in het puntenklassement niet meer in gevaar komen. Daarmee is Vos de eerste renster ooit die het puntenklassement weet te winnen in alle drie de grote rondes. “Het is echt een geweldige week geweest. De gewonnen ploegentijdrit, twee ritzeges, het winnen van de groene trui en de vierde plaats voor Riejanne in het algemeen klassement”, somt een stralende Vos op. “Het was mijn eerste Vuelta. Ik heb er echt van genoten.”

Gerelateerde updates