Shop
Marianne Vos start wegseizoen met zevende plek in Strade Bianche

Marianne Vos start wegseizoen met zevende plek in Strade Bianche

Met nog 53 kilometer te gaan werden de vroege vluchters opgezogen door het peloton. De zwart-gele formatie liet zich voortdurend zien en werkte hard.

Coryn Labecki bracht Vos perfect in positie, vooraan in de groep. De aanvalspogingen volgden elkaar op, maar de gaatjes werden steeds dichtgereden waardoor het peloton twintig kilometer voor de meet nog steeds compleet was. Na een nieuwe aanvalspoging, deze keer van Lotte Kopecky, slaagde Vos erin om samen met zes andere rensters, waaronder Demi Vollering en Elisa Longo Borghini, te volgen. Ze reden samen richting Via Santa Caterina in Siena waar Vos op een paar kilometer van de finish moest lossen. Ze finishte na 136 stoffige kilometers als zevende.

"We hebben goed samengewerkt en zaten continue vooraan."

Marianne Vos

“We hebben als team een goede koers gereden, maar ik had het graag beter gedaan”, zucht een tikje teleurgestelde Vos. “We hebben goed samengewerkt en zaten continue vooraan. We hebben alert gereden en kwamen dus nooit echt in de problemen. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Alleen werd er in de finale zo flink doorgetrokken en… tja, op het beslissende moment kon ik niet mee. Ik ben op waarde geklopt. Ik hoopte dat ik kon herstellen en het lukte me nog om terug te komen, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.”

Racecoach Carmen Small zag een goede ploeg. “De rensters hebben het goed gedaan en zich gehouden aan het plan. Ze hebben elkaar geholpen, zaten steeds voor in het peloton en volgden alle aanvalspogingen op. Het was mooi geweest als we naast Marianne nóg een renster in de finale hadden gehad, maar dat was helaas niet het geval. Iedereen in het team heeft gedaan wat ze kon en we nemen alle lessen mee om nog sterker aan de start van de volgende race staan.”

Gerelateerde updates