Profiel
Leidende positie Roglic niet in gevaar tijdens heuveletappe Vuelta a España

Leidende positie Roglic niet in gevaar tijdens heuveletappe Vuelta a España

Ook na de veertiende etappe van de Vuelta a España gaat Primoz Roglic aan de leiding in het algemeen klassement. Tijdens de etappe naar Ourens kwam zijn eerste plek niet in gevaar, waardoor de Sloveen morgen wederom met het rode tricot om de schouders van start gaat.

Na een snelle openingsfase met vele demarrages kreeg een kopgroep van zeven renners een vrijgeleide van het peloton. Zij streden uiteindelijk om de dagzege. In het achtervolgende peloton werd de kopman van Team Jumbo-Visma goed omringd door zijn ploeggenoten. In de laatste - oplopende - kilometer bleven tijdsverschillen tussen de favorieten uit.

"De koplopers hebben het verdiend dat ze voor de overwinning konden rijden."

Primoz Roglic

Roglic complimenteerde achteraf zijn ploeggenoten, die volgens hem goed werk verrichtten in de snelle en hectische eerste kilometers. “Het was lastig en snel in de openingsfase, maar we waren goed bij de pinken. Voor ons was het prima dat de sterk bezette kopgroep het haalde tot het eind. Er deed zich niet echt een kans voor om extra seconden te pakken in de slotfase. De snelheid lag namelijk erg hoog in de laatste kilometers. We kunnen blij zijn met het resultaat van de etappe van vandaag. Nee, ik beschouw het niet als een gemiste kans op nog een ritzege en extra bonificatieseconden. Het was goed zo voor ons. De kloof naar de leiders werd weliswaar kleiner, maar vergis je niet: op een sterke groep rijd je in de finale niet zomaar twee minuten dicht. De koplopers hebben het verdiend dat ze voor de overwinning konden rijden.”

 / 

Gerelateerde updates