Shop
Leerzame ploegentijdrit voor Team Jumbo-Visma in UAE Tour

Leerzame ploegentijdrit voor Team Jumbo-Visma in UAE Tour

De ploegentijdrit van de UAE Tour is dinsdag voor Team Jumbo-Visma uitgedraaid op een wijze les. Vier jaar geleden, tijdens de eerste editie van de rittenkoers, wist het team de ploegentijdrit te winnen, maar vandaag eindigden de manschappen van ploegleiders Maarten Wynants en Addy Engels op de elfde plek.

Op het zeventien kilometer lange parcours in de haven van Khalifa kwam Team Jumbo-Visma wat stroef uit de startblokken. “Achteraf kun je dat inderdaad stellen”, reageert Wynants. “Op het eerste stuk zijn we iets te voorzichtig gestart, maar in het tweede gedeelte hebben we goed de snelheid gehouden. Technisch was het een goede tijdrit, maar we kunnen concluderen dat we iets te laat op gang kwamen.”

De ploegentijdrit in Abu Dhabi was er vooral een om ervaring op te doen voor het team. “We zijn hier met een relatief jonge ploeg, zonder onze specialisten. De uitslag valt voor velen misschien een beetje tegen, maar het verlies van de negentien seconden hadden we vooraf eigenlijk al een beetje ingecalculeerd”, vertelt Wynants, die een mooie rol zag weggelegd voor Michel Hessman.

"Michel heeft met zijn lange beurten vandaag echt weer bewezen hoe sterk hij is"

Maarten Wynants

De pas 21-jarige Duitser is de sterkste tijdrijder van de ploeg in de UAE Tour en moest de kar trekken. “Hij heeft vandaag echt de verantwoordelijkheid gepakt. Met zijn lange beurten heeft hij echt bewezen hoe sterk hij is. Michel maakt een goede ontwikkeling door.”

Dat geldt ook voor Thomas Gloag, die pas net komt kijken op het hoogste niveau. De zevendaagse rittenkoers in het Midden-Oosten is zijn eerste World Tour-race. “De ploegentijdrit was een goede leerschool voor Tom. Dit was zijn eerste tijdrit in teamverband bij de profs. In de Ronde van Valencia was hij heel erg sterk en won hij zelfs het jongerenklassement. Nu mag hij het morgen tegen de echte wereldtoppers laten zien”, blikt de ploegleider alvast vooruit.

"De ploegentijdrit was een goede leerschool voor Tom, morgen mag hij het laten zien tegen de wereldtoppers"

Maarten Wynants

Woensdag staat de langste etappe van deze week op het programma. Na een lange dag fietsen door de woestijn met onderweg al de nodige hoogtemeters finisht het peloton op de Jebel Jais, een klim van zo’n twintig kilometer. “Het gaat een zware dag worden met een moeilijke finish. Sepp is goed hersteld van zijn val in de eerste etappe en is er klaar voor om een mooi resultaat te rijden.”

UAE Tour

Stage 2

Uitslag
Klassement
10
Trek - Segafredo
00:18:36
11
Jumbo-Visma
+00:00:21

Gerelateerde updates