Shop
Leemreize lichtpuntje in Giro bij teleurstellend Team Jumbo-Visma

Leemreize lichtpuntje in Giro bij teleurstellend Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft niet echt kunnen genieten van een puik optreden van Gijs Leemreize in de vierde etappe van de Giro d’Italia. Terwijl de grote-rondedebutant de ploeg een knappe zesde plaats bezorgde, stelden de klassementsmannen teleur.

Na de reis- en rustdag streek het wielerpeloton neer in Sicilië, waar de renners vanuit Avola de mythische Etna moesten beklimmen. Veertien renners weekten zich kort na de start los van het peloton en Leemreize was er als de kippen bij om mee te gaan. De 22-jarige Achterhoeker maakte een sterke indruk en kreeg samen met zijn medevluchters alle ruimte van het peloton.

Op de Etna hield Leemreize lang stand, maar op vijf kilometer van de aankomst moest de jongeling vijf andere vluchters laten gaan. Hij kwam uiteindelijk als zesde over de finish. "Complimenten voor Gijs. Hij heeft een supergoede finale gereden", aldus ploegleider Marc Reef. "Bij je debuut in een grote ronde bij de eerste de beste kans een zesde plek binnenslepen, is heel knap. Hij is voor ons vandaag het lichtpuntje."

Voor de klassementsmannen van Team Jumbo-Visma verliep de dag minder goed. Tom Dumoulin kon het tempo al vroeg op de klim niet bijbenen en ook Sam Oomen en Tobias Foss moesten relatief vroeg lossen. Oomen en Foss gaven uiteindelijk twee minuten toe op de klassementsmannen. "Het is nooit een goed teken als je twee minuten verliest op de favorietengroep", aldus Reef.

"We zijn hier gestart met ambities voor het klassement, dus dan is het zonde als je de mannen op acht kilometer van het einde moet laten gaan. We moeten hier even van bekomen en de komende ritten zullen we gebruiken om te kijken hoe het gevoel van Tobias, Sam en Tom zich gaat ontwikkelen."

Dumoulin had geen verklaring voor zijn mindere optreden. "Mijn lichaam reageert niet meer zoals ik gewend ben. Ik heb hard gewerkt om hier in de best mogelijke vorm aan de start te verschijnen, maar ik heb de benen gewoon niet. Ik kan nu niet zeggen waar het aan ligt."

Gerelateerde updates