Shop
Laporte zet met succesvolle solo Dwars door Vlaanderen naar zijn hand

Laporte zet met succesvolle solo Dwars door Vlaanderen naar zijn hand

Christophe Laporte heeft op indrukwekkende wijze Dwars door Vlaanderen gewonnen. De Fransman van Team Jumbo-Visma vloog in de slotkilometers weg en mocht na een straffe solo zijn handen in de lucht steken.

Opnieuw kleurde Team Jumbo-Visma de koers. In de Vlaamse Ardennen brachten Tim van Dijke en Tosh Van der Sande hun kopmannen Tiesj Benoot en Laporte goed in stelling. Benoot dropte onder meer op de Kanarieberg en Knokteberg wat bommetjes en zag zijn Franse kompaan vaak volgen. Na een kat- en muisspel tussen verschillende groepjes besloot Laporte in de straten richting Waregem een ultieme versnelling te plaatsen. Met succes. Niemand van zijn medevluchters kon nog volgen.

Laporte: “Het was wederom een prachtige dag voor het team. De ploeg heeft super werk verricht en Tiesj was onderweg ijzersterk. Door zijn aanvallen op de klimmetjes ontstond er een mooie groep en konden we gaan strijden voor de zege.”

"Nu is het zaak om deze vorm vast te houden richting de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Christophe Laporte

De primus van Gent-Wevelgem is in de wolken met zijn nieuwe zege. “Het is nog moeilijk om te beseffen wat er vandaag weer gebeurd is. Het is ongelofelijk wat we als team allemaal laten zien. Nu is het zaak om deze vorm vast te houden richting de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat zijn nog altijd ons grootste doelen.”

De zege in Dwars door Vlaanderen past in het tot op heden succesvolle klassieke voorjaar voor de Nederlandse equipe. Met de overwinning van Dylan van Baarle in de Omloop het Nieuwsblad, de zege van Benoot in Kuurne-Brussel-Kuurne, het huzarenstukje van Van Aert in de E3 Saxo Classic en de winst voor Laporte in Gent-Wevelgem komt daar nu een nieuwe klassieke zege bij.

Het is voor Team Jumbo-Visma al de twintigste overwinning van het seizoen. Voor de Fransman is het zijn tweede zege van het wielerjaar.

 / 

Gerelateerde updates