Shop
Laporte vervolgt zegereeks Team Jumbo-Visma in Tour de France

Laporte vervolgt zegereeks Team Jumbo-Visma in Tour de France

Christophe Laporte heeft in de negentiende etappe van de Tour de France voor een daverende verrassing gezorgd. In de straten van Cahors gaf de 29-jarige Fransman iedereen het nakijken door vlak voor de eindstreep weg te rijden. Laporte kwam solo over de finish en bezorgde Team Jumbo-Visma de vijfde ritzege van deze ronde en de 31e van het seizoen.

De oplopende aankomst in Cahors leek een kolfje naar de hand van Wout van Aert, maar de groenetruidrager offerde zijn eigen kansen op voor Laporte. De Fransman zag zijn kans schoon en maakte in de slotkilometer de oversteek naar de drie vluchters. Na een nieuwe versnelling kreeg Laporte niemand meer met zich mee en werd zijn tweede seizoenszege een feit.

"Dit is de mooiste dag uit mijn carrière. Ik kan het nog steeds moeilijk geloven, maar ik ben superblij met deze overwinning en het vertrouwen dat het team mij heeft gegeven", glundert Laporte. "Met nog vijf kilometer te gaan, zei Wout tegen mij: ‘Het is aan jou vandaag’. Ons belangrijkste doel was om Jonas veilig binnen het driekilometerpunt af te zetten en toen dat was gelukt, kreeg ik groen licht om te sprinten."

"De overstap naar Team Jumbo-Visma is de beste keus die ik in mijn carrière heb gemaakt."

Christophe Laporte

De ritwinnaar vervolgt zijn relaas: "Ik ging de sprint vroeg aan. Ik versnelde in de laatste bocht en zag tot mijn verbazing dat ik een gat had geslagen met de rest van het peloton. Ik maakte de aansluiting met de drie koplopers en op vijfhonderd meter voor de meet besloot ik volle bak naar de streep te gaan. Toen ik achter me keek, zag ik helemaal niemand. Ongelooflijk dat ik gewonnen heb. Dit was mijn dag."

Een dag die volgens Laporte niet uit de lucht kwam vallen. Sinds zijn overgang naar Team Jumbo-Visma boekte hij veel progressie. "De overstap naar Team Jumbo-Visma is de beste keus die ik in mijn carrière heb gemaakt. Ik heb nog nooit zo’n goede vorm gehad als nu. In aanloop naar de Tour zijn we vijf weken op hoogtestage geweest en dat heeft mij ontzettend goed gedaan. Bij Jumbo-Visma bereidden ze alles tot in de perfectie voor en ik ben heel blij onderdeel te mogen zijn van één van de beste teams ter wereld."

 / 

Gerelateerde updates