Shop
Laporte bekroont succesvol seizoen met overwinning in Binche-Chimay-Binche

Laporte bekroont succesvol seizoen met overwinning in Binche-Chimay-Binche

Christophe Laporte heeft op indrukwekkende wijze Binche-Chimay-Binche op zijn naam geschreven. De vicewereldkampioen kwam in de straten van Binche solo over de finish, nadat hij in de finale had afgerekend met zijn medevluchter Rasmus Tiller.

"Het is heel mooi om wederom een overwinning te pakken in dit succesvolle jaar. Als ik voorafgaand aan het seizoen had geweten dat ik deze prestaties zou neerzetten, had ik er direct voor getekend", aldus een glunderende Laporte, die eerder dit seizoen al een rit in de Ronde van Frankrijk, Parijs-Nice en de Ronde van Denemarken wist te winnen. In laatstgenoemde etappekoers won hij ook het eindklassement.

De Fransman van Team Jumbo-Visma sprong met nog zo’n tien kilometer te gaan weg uit het peloton en kreeg de Noor Tiller met zich mee. Het tweetal kreeg een maximale voorsprong van vijftien seconden, maar zag de achtervolgende groep amper dichterbij komen. Op de laatste kasseistroken reed Laporte weg bij Tiller en kwam zo solo over de finish.

"In de finale wilde ik met een compacte groep naar de finish, maar dat pakte iets anders uit"

Christophe Laporte

"Het was een harde koers die al vroeg werd geopend met aanvallen. In de finale wilde ik met een compacte groep naar de finish, maar dat pakte iets anders uit dan gedacht. Uiteindelijk kwam ik op kop met Rasmus en in de slotfase hadden we het allebei zwaar. Ik had nog een klein beetje energie over en gaf alles tot aan de finish. Gelukkig was het genoeg voor de overwinning", aldus Laporte.

Na zijn tweede plek op het wereldkampioenschap van twee weken geleden liet de 29-jarige Laporte opnieuw zien in goede vorm te verkeren. De Fransman boekte zijn vijfde zege van het seizoen en bezorgde zijn team de 48e overwinning. "De benen waren op het WK al goed en ook vandaag had ik goede benen. Bovendien was het team erg sterk en heeft het hard gewerkt. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken."

 / 

Binche - Chimay - Binche / Mémorial Frank Vandenbroucke

One day race

Gerelateerde updates