Shop
Laporte behoudt leiderstrui op dag twee in Critérium du Dauphiné

Laporte behoudt leiderstrui op dag twee in Critérium du Dauphiné

Christophe Laporte is in de tweede etappe van het Critérium du Dauphiné naar de vierde plaats gesprint. De Fransman van Team Jumbo-Visma behoudt hierdoor de leiderstrui. Grote smet op de tweede dag was het uitvallen van Steven Kruijswijk vroeg in de etappe.

Meteen na de start in Brassac-les-Mins ging het mis voor de manschappen van Grischa Niermann. Kruijswijk, in de Dauphiné aanwezig ter voorbereiding op de Tour de France, kwam ten val en moest de achtdaagse etappekoers vroegtijdig verlaten. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij zijn sleutelbeen en bekken gebroken heeft. “Dat is een grote aderlating voor het team. Maar vooral persoonlijk is het heel vervelend voor Steven”, aldus ploegmaat Laporte.

Een kopgroep van zeven renners was al vroeg vertrokken, maar kreeg van het peloton nauwelijks een voorsprong. Team Jumbo-Visma hield de touwtjes stevig in handen en rekende de vluchters ruim voor de meet weer in. Laporte zat in een goede positie en mocht opnieuw meedoen voor de dagzege. Wederom was er een sterke lead-out van Jonas Vingegaard, maar ditmaal kon de Fransman het goede werk van zijn teamgenoten niet verzilveren.

"De ploeg deed weer fantastisch werk, maar helaas kon ik ze niet belonen vandaag"

Christophe Laporte

“Het team deed het net als in de openingsrit echt perfect”, vond Laporte. “Helaas waren mijn benen op het eind net niet goed genoeg om te winnen. Het was echt een hele zware etappe. In de laatste vijf kilometer werd er vol doorgetrokken. Het was beslist niet het plan dat Jonas weer een lead-out zou doen voor mij, maar hij deed het wederom fantastisch. Helaas kon ik het team niet belonen vandaag.”

Morgen staat de langste etappe van de rittenkoers op het programma. Laporte mag opnieuw starten in de gele trui als leider van het algemeen klassement. “Dat is natuurlijk erg mooi. Het is altijd schitterend als je bovenaan staat in de klassering. Zeker de gele leiderstrui heeft in Frankrijk iets speciaals.”

 / 

Gerelateerde updates