Shop
Labecki sprint naar vijfde plaats in tweede etappe Women’s Tour

Labecki sprint naar vijfde plaats in tweede etappe Women’s Tour

Coryn Labecki is als vijfde geëindigd in de tweede etappe van de Women’s Tour. De korte etappe van en naar Harlow eindigde in een massasprint, waarin de 29-jarige Amerikaanse net tekortkwam voor een podiumplaats. Lorena Wiebes schreef de etappe op haar naam.

In de overwegend vlakke rit bleef het lange tijd status quo. Een echte kopgroep werd niet gevormd, totdat halverwege de koers Sammie Stuart wegreed. Zij kreeg een kleine voorsprong van het peloton, maar op twintig kilometer van de meet zat haar vluchtpoging erop. In de finale probeerden verschillende rensters weg te springen op de korte heuveltjes, maar het tempo van de sprintersploegen lag te hoog om een groot gat te slaan. Labecki werd in de laatste kilometers in goede positie afgezet door ploeggenote Romy Kasper en sprintte uiteindelijk naar plek vijf.

“Het was weer een hectische dag”, aldus Labecki. “Maar ons optreden van vandaag is een stap vooruit ten opzichte van RideLondon vorige week. Vijfde is een redelijk resultaat en ik denk dat we overwegend tevreden kunnen zijn, maar het team en ik willen meer. Er is altijd ruimte voor verbetering, dus blijven daar elke dag aan werken.”

 / 

Gerelateerde updates