Labecki door valpartij in slotkilometer kansloos voor zege in Women’s Tour

Labecki door valpartij in slotkilometer kansloos voor zege in Women’s Tour

Coryn Labecki is in de openingsetappe van de Britse Women’s Tour in de slotkilometer ten val gekomen. Samen met ploeggenote Karlijn Swinkels schoof de Amerikaanse in een gladde bocht onderuit, nadat enkele rensters voor haar weggleden.

In de openingsfase van de etappe gebeurde er niet al te veel opmerkelijks. Het lukte de rensters met vluchtersambities niet om weg te geraken van het peloton. Team Jumbo-Visma toonde zich enkele malen van voren, maar was eveneens niet in staat weg te rijden.

De rit werd met nog dertig kilometer te gaan enige tijd stilgelegd vanwege een ambulance die de rensters moest passeren. Vlak voor deze pauze reed de Britse Danielle Shrosbree weg uit het peloton. Het lukte haar om maximaal twee minuten aan voorsprong te pakken, maar op tien kilometer van de meet werd zij uiteindelijk weer ingerekend.

In aanloop naar de sprint werd Labecki goed van voren gehouden door haar ploeggenoten. De Amerikaanse leek in het wiel van Swinkels in een goede uitgangspositie te zitten, tot de valpartij uiteindelijk roet in het eten gooide. Labecki en Swinkels maken het naar omstandigheden redelijk en kunnen dinsdag - ijs en weder dienende - weer op de fiets stappen.

"De drive om te winnen kwam heel duidelijk bovendrijven"

Carmen Small

Race coach Carmen Small sprak na afloop een aantal bemoedigende woorden over haar ploeg. “De rensters hebben het heel goed gedaan vandaag. Ze voerden exact uit wat we gisteren in de meeting bespraken. Dat is voor ons als coaches heel goed om te zien. We hadden pech met de crash in de laatste kilometer. We wisten dat dat stuk parcours gevaarlijk was en waren daarop voorbereid, maar we wilden juist ook op dat punt voorin zitten. De meiden hebben lef getoond. De drive om te winnen kwam heel duidelijk bovendrijven, maar Karlijn en Coryn kwamen helaas ten val. Gelukkig valt de schade mee en kunnen we morgen weer gewoon met zijn vijven van start. We willen dan wederom meedoen om de winst”, besluit Small.

Women's Tour

Stage 1

Uitslag
Klassement

Klassement

Gerelateerde updates