Shop
Labecki achtste in slotetappe RideLondon Classique

Labecki achtste in slotetappe RideLondon Classique

Coryn Labecki sprintte in de laatste rit van de RideLondon Classique naar een achtste plaats. Anna Henderson neemt de bergprijs mee naar huis.

De slotrit was een criterium van 85 kilometer over lokale ronden in het centrum van London. Alles wees erop dat het een massasprint zou worden, maar toch waren er verschillende rensters die probeerden aan te vallen. Voor Team Jumbo-Visma schoof Amber Kraak een keer mee in de aanval, het leverde haar een derde plaats op in de eerste tussensprint.

Uiteindelijk kwam de verwachte massasprint er. Onze rensters zetten daarvoor een mooie trein op om Labecki in de best mogelijke positie te krijgen. De Amerikaanse finishte als achtste. Henderson verzekerde zich gisteren al van de bergprijs en ze bracht die trui veilig over de finish.

"Coryn kwam net iets te kort om mee te sprinten voor de overwinning maar het was toch een mooie dag"

Race coach Lieselot Decroix

Volgens race coach Lieselot Decroix hebben de rensters de voorafgemaakte plannen goed uitgevoerd. “We hadden als doel om attent mee te schuiven in mogelijke ontsnappingen. Dat heeft Amber mooi vervuld en ook Teuntje was heel goed actief voorin. Daarna wilden we ook een lead-out voor Coryn opzetten en dat is goed gelukt. Coryn kwam net iets te kort om mee te sprinten voor de overwinning maar het was toch een mooie dag.”

“Er was qua lead-out veel verbetering tegenover de eerste twee etappes. We hebben als team hier weer een stap gezet”, concludeert Decroix.

 / 

Gerelateerde updates