Shop
Kuss sprint naar negende plaats in eerste etappe Tour de Suisse

Kuss sprint naar negende plaats in eerste etappe Tour de Suisse

Sepp Kuss is in de eerste etappe van de Tour de Suisse op de negende plaats geëindigd. De 27-jarige Amerikaan kon op de slotklim goed mee met de klassementsrenners en sprintte in het elitegroepje naar een toptienplaats.

De eerste etappe bestond uit vier lokale rondes rond Küsnacht. Zeven renners vormden meteen tijdens de oplopende start een kopgroep. Een maximale voorsprong van vier minuten was uiteindelijk niet genoeg om kans te maken op de ritzege. Op de laatste passage van de Küsnachter Berg werd het lont in het kruitvat gestoken door de klassementsrenners. Wegrijden zat er niet in, maar de pure klimmers sloegen wel een gat naar de sterke sprinters. Kuss reed in zijn eigen tempo omhoog en bleef goed volgen vooraan, waarna de Amerikaan negende werd in de door Stephen Williams gewonnen sprint.

“Het was een zware rit”, vertelt ploegleider Marc Reef. “Er werd heel hard gereden. De klassementsploegen hielden vandaag al de controle en op de laatste klim ontplofte het volledig. De sterksten bleven over en Sepp kon volgen en meedoen. Dat geeft vertrouwen voor de komende dagen. We kunnen hierop verder bouwen. Ook de andere jongens lieten vandaag een goed niveau zien."

Gerelateerde updates