Profiel
Kruijswijk trekt opnieuw ten aanval in vijfde etappe Catalonië

Kruijswijk trekt opnieuw ten aanval in vijfde etappe Catalonië

Net zoals gisteren heeft Team Jumbo-Visma een aanvallende etappe gereden op de vijfde dag van de Ronde van Catalonië. Steven Kruijswijk en Chris Harper zaten voor Team Jumbo-Visma mee in de omvangrijke kopgroep die streed voor de dagzege. Kruijswijk viel meerdere keren aan, maar moest genoegen nemen met een tiende plaats in de daguitslag. Sepp Kuss bleef negende in het klassement.

Het duurde lang voordat er een kopgroep ontstond in de onstuimige etappe naar Manresa. In de afdaling van de Coll de Comiols brak de koers open en reden er uiteindelijk veertig renners weg. Het bleef aanvallen regenen, maar nadat alles terug samen kwam op Port de Montserrat trok Kruijswijk meerdere malen door. De Brabander kwam niet weg en moest genoegen nemen met een ereplaats.

"Het was voor mij weer eens op een andere manier koersen, maar helaas heb ik niet de topvorm deze week."

Steven Kruijswijk

“In zo’n grote groep is het moeilijk koersen en moet je vaak gokken”, aldus Kruijswijk. “We wisten dat het een dag voor de vluchters was, dus we wilden graag renners mee hebben. De jongens hebben ervoor gezorgd dat ik de finale kon rijden. Ik heb het een aantal keren geprobeerd. Het was voor mij weer eens op een andere manier koersen, maar helaas heb ik niet de topvorm deze week.”

"Vandaag leek het wel of iedereen in de ontsnapping mee wou zitten"

Grischa Niermann

“Vandaag leek het wel of iedereen in de ontsnapping mee wou zitten”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “Het was veel springen. Uiteindelijk hadden we met Steven en Chris twee mannen mee. Dat was voor ons prima. Chris heeft goed werk verricht voor Steven die zich op zijn beurt op de slotklim kranig weerde en veerkracht heeft getoond. ”

Gerelateerde updates